03 / 05 / 2024

Hisseli arsada imar değişikliğinde hissedarın izni olmazsa ne yapılabilir

Hisseli arsada imar değişikliğinde hissedarın izni olmazsa ne yapılabilir

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper hisseli olan arsanın imar değişikliğinde hissedarın izni olmadığında ne yapılabilir sorusunun cevabına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Miras kalan hisseli arsada hissedar payını satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasından miras kalan arsa hissedarının emlakçıyla 1.350 TL'den anlaştığını ve kendilerinin de satış yapmaları için bilgi verdiğini aktaran okuyucu, emlakçının satış ilanını 1.581 TL'den verdiğini; satış yapmak zorunda olup olmadığını sordu.

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Kocaeli Real AVM'nin arsasında imar değişikliği mi yapılacak?

Not Gayrimenkul'ün satın aldığı Real AVM arsasında imar değişikliği yapılmak isteniyor. Eğer arsada imar değişikliğine gidilirse değeri 2.5 kat aratacak. 

Hisseli tapuda imar affı!

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen imar affı ile yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınıyor. Peki, hisseli tapu için imar affına başvurulabilir mi?

Hisseli binalara yapı kayıt belgesi alınabilir mi?

Hisseli binalarda yapı kayıt belgesi alınabilir mi? Hisseli yapılar için imar barışına başvurulması halinde yapı kayıt belgesi bedeli nasıl ödenecek?

İzmir Konak cami projesi imar planı askıda!

İzmir Konak İlçesi, Çınarlı Mahallesi, mülkiyeti hazineye ait Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan arsada yapılacak olan Cami Projesi için imar planı askıya çıkarıldı...

İmar durumu belgesi nereden alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini gösteren belge oluyor. Peki, imar durumu belgesi nereden alınır? İmar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini, söz konusu arsanın yapılanma koşullarını gösteriyor. Peki, imar durumu belgesi nasıl alınır?

Hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin kendi payı üzerinde istediği işlemi yapması için yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Peki, hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde ne olur? Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli arsamı nasıl satarım?

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsada herkes eşit hakka sahip oluyor. Peki, satış nasıl yapılır? "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli arsada imar değişikliğinde hissedarın izni olmazsa ne yapılabilir Haberi

Hisseli arsada imar değişikliğinde hissedarın izni olmazsa ne yapılabilir

10 bin dönüm fındık bahçemiz var, hisseli. Bir bölümünü benzin istasyonu yaptım, gerisi fındık bahçesi olarak duruyor. Şimdi imar değişikliği istiyorum, belediye hissedarın iznini istiyor, o da vermiyor. Ben dava açıp petrol istasyonunun bulunduğu alanının müstakil tapusunu alabilir miyim? • S.K. 



Bahsettiğiniz alan oldukça büyük bir alan, böyle bir alanın ortakları arasında bölüştürülmesi fiilen mümkün olur ancak fiilen mümkün olması demek hukuken de mümkün olması anlamına gelmez. Zira bir arsanm paylara ayrılması yeni parseller oluşturulması bazı hukuki kurallara bağlıdır. Bunlardan biri, ortaklar arasında paylaştırma yapıldığında her ortağa plan notlarında gösterilen minumum parsel alanını sağlayacak biçimde alan düşmelidir. Şayet plan notlarında en düşük parsel alanı 500 metrekaredir deniliyor ise bölüşme halinde herkese en az 500 metrekarelik alan düşmelidir ki yeni parseller...