28 / 08 / 2024

Hisseli arsaya almak

Hisseli arsaya almak

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli arsaya ruhsat nasıl alınır? İşte hisseli arsaya ruhsat alımı işlemleri...

Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Yeni trend herkes ev yerine, tarla yada arsa alıyor...

Konut fiyatlarındaki yaşanan son zamanlardaki yükseliş vatandaşı da arsaya yönlendirdi. Buna göre, vatandaşlar ev yerine tarla veya arsa almak istiyor. Ancak bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. İşte deyatlar ve haberin ayrıntıları... 

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!

Konuta erişimin zorlaşmasının ardından konut sahibi olmak isteyenler arsaya yöneldi. Arsa yatırımlarının son zamanlarda arttığı ve getirisinin yüksek olduğunu belirten arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, “Bugün 300 bin TL’ye bile arsa bulmak mümkün. Çanakkale’de bire beş kazandırdı" dedi.

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?

Tapu konusu pek çok kişinin bilgi almak istediği konuların başında gelmektedir. “Hisseli arsaya ev yapılır mı, Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?” soruları çok sık sorulmaktadır. İşte bu sorulara dair detaylar!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli arsaya almak Haberi

Hisseli arsaya almak

Hisseli arsaya ruhsat!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor.Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Üzerine inşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda, bütün hissedarların tapu senetleri veya mülkiyet durumunu gösteren tapu tescil belgesinin dilekçe ekinde ilgili belediyeye sunulması gerekiyor.


Bu belgelerin yapı ruhsatı için belediyeye verilen dilekçenin veriliş tarihinden en fazla bir ay öncesine ait olması gerekiyor.


Vekaletname veya muvaffakatname alınması..

Vekaletname veya muvaffakatname, üzerine inşaat yapılacak arsanın birden fazla kişiye ait olması yani hisseli olması durumunda, inşaat işlerini yürütme konusunda kendisine yetki verilen kişiyi gösteriyor. 


Söz konusu belgeler; sahibi oldukları arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğunu gösterir noter tasdikli belgelerdir.


İnşaat yapılacak arsanın hisseli olması...