03 / 05 / 2024

Hisseli gayrimenkulde pay nasıl belirlenir

Hisseli gayrimenkulde pay nasıl belirlenir

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu cevapladı.

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair pay sahipleri birbirinden farklı sorular sormaktadır. İşte hisseli tapuya dair merak edilip sorulan soruların ayrıntıları!

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Hisseli gayrimenkulde pay nasıl belirlenir Haberi

Hisseli gayrimenkulde pay nasıl belirlenir

Posta yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu yanıtladı.

Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır? D.S.

*****

Okuyucumun sorusuna net yanıt verme imkanım yok. Yani kendisine ‘sizin payınız üçte bir veya üçte iki’ gibi bir ölçü veremem. Zira bu, malın ne şekilde elde edildiğine ve elde edilirken ne gibi bir bölüşüm yapıldığına bağlı.

Önce şunu söyleyebilirim; okuyucum toprak tapulu dediğine göre arsanın tapusu var. Üzerindeki binada kat mülkiyeti yok, dolayısıyla binanın proje dışı olduğu ihtimali kuvvetli. Yani bu üç kardeş arsanın maliki ama üzerindeki...