29 / 04 / 2024

hisseli taşınmaz almak

hisseli taşınmaz almak

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Hisseli taşınmazın satışı nasıl olur?

Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Ancak hisseli malda satışın yapılabilmesi için paydaşların ortak kararı gerekiyor. Peki, hisseli taşınmazın satışı nasıl olur? İşte hisseli taşınmaz satışları..

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

TOKİ'den Konut almak istediğiniz il veya ilçe sınırları içerisinde belli bir süredir (bu süre başvuru ilanlarında belirtilmektedir) ikamet ediyor olmak gerekiyor. Peki, üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Hisseli taşınmaz almanın riskleri!

İnsanlar hayatları boyunca bir veya iki defa gayrimenkul alırlar. Hisseli taşınmaz alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Satıcının bir bedel karşılığında taşınmazın satışını vermek,alıcının da bu taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek konusunda vaat ve taahhüt beyanlarını kapsayan sözleşme olan taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Hisseli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası!

Paydaşlar, mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için dava açabiliyor. Peki hisseli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Taşınmaz satış sözleşmesinin geçerliliği!

Alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının satışını vermek,alıcının da taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek için düzenlenen sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor. Peki, taşımaz satış vaadi sözleşmesinin geçerliliği ne kadar sürüyor?

Emlak Konut GYO Kocaeli'deki taşınmazın satışını tamamladı!

Emlak Konut Gayrimenku Yatırım Ortaklığı Kocaeli'de bulunan hisseli taşınmazın satışını tamamladı...

Pera GYO, Nova Taşınmaz Değerleme ve Elit Gayrimenkul Değerleme ile çalışacak!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2012 yılında alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar hakkında değerleme hizmeti almak üzere Nova Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve Elit Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildiğini açıkl

hisseli taşınmaz almak Haberi

hisseli taşınmaz almak

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Hisseli dükkan alırken, tüm hissedarların bu işleme onay verdiğinden emin olunması gerekiyor. Eğer bir hissedarın bu satış işlemine onay vermemesi ve buna rağmen satışın yapılması halinde, tapu iptal davası açılabiliyor.


Hisse devri..

Hisseli bir dükkanda sahip olduğu payı satmak isteyen hissedarlar, bunun için öncelikle hissedarlarına başvurması gerekiyor. Hissedarlar tarafından ön alım hakkının kullanılmaması halinde, pay 3. şahısa satılabiliyor.


Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)


Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı...