12 / 05 / 2024

hollanda vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak

hollanda vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak

Hollanda vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul almasında engel yok. 'Hollandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?' sorusuna yanıt arıyorsanız haberimize bakın...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Doların artacağından korkan vatandaş en çok ne satın aldı?

Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi dolar kurunda yaşanan hareketlilik, vatandaşı tüketime yönlendirdi. Kurun daha da artacağından endişe eden Türk halkı, başta otomobil ve elektronik ürünler olmak üzere tam bir alışveriş çılgınlığı yaşadı.

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

500 bin doları Türkiye’de bankaya yatıran yabancıya vatandaşlık verilecek!

Türk vatandaşlığına kabul şartlarında yapılan değişiklik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Türk vatandaşlığına kabul şartlarında hangi değişiklikler yapıldı?

Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşı olmanın yollarını kaleme aldı.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut alıyor?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; 2021'in ilk 10 ayında yabancılara yapılan konut satışı 10 ayda 2020 senesinin tümünü geride bıraktı. Bu sene içerisinde En çok İran vatandaşı Türkiye'den konut aldı. 

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

İYİ Parti'den yabancıların konut alarak Türk vatandaşı olmasına tepki!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yabancıların konut satın alarak Türkiye'den vatandaşlık elde etmesine tepki gösterdi. 

Ev alan 18 bin yabancı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye'de belli bir gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar Türk vatandaşlığı elde edebiliyor. Ocak 2017 ve Haziran 2021 yılları arasından  17 bin 968 yabancı ev alarak Türk vatandaşlığı elde etti.

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında en az 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet etmeleri şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Trend GYO Başkan Vekili Hisham Younis Yahya Qafisheh, Türk vatandaşı oldu!

Trend GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Hisham Younis Yahya Qafisheh, Türk vatandaşlığına geçmesi nedeniyle Haşmet Aslan ismini aldı. 

hollanda vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak Haberi

hollanda vatandaşı türkiyeden nasıl ev alacak


Türkiye'de Mütekabiliyet Yasası kabul edildi. Yasayla birlikte yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaştı. Bu ülkelerden biri de, Hollanda. 


Hollandalılar Türkiye'den şartsız gayrimenkul alacak ülkeler arasında bulunuyor. Bir Hollanda vatandaşı Türkiye'nin istediği bölgesinden ev, arazi alabilir. 


Bunun için Bakanlığın getirdiği şu önerileri dikkate alması yeterli; 


1- Gayrimenkulün devri için sözleşmeler Tapu Sicil Müdürlükleri'nde yapılmalı,

2- Resmi satış öncesi satış vaadi sözleşmesinin yapılması,

3- Satış vaadi sözleşmesinin noterde gerçekleştirilmesi,

4- Alınacak konutların yüzölçümünün 30 hektarı geçmemesi, 

5- Bölgedeki askeri makamlardan izin alınması 

6- Konutun ipotekli olup olmadığı kontrol edilmeli, 

7- Satıcı ve işlemler hakkında araştırma...