18 / 05 / 2024

Horozköy Camii

Horozköy Camii

Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların talebi üzerine, imar planına göre yolda kalan ve yolun daralmasına neden olan Atatürk Mahallesindeki Horozköy Camii minaresinin yıkımını gerçekleştirdi.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Manisa Yunusemre'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Manisa 1. Satış Memurluğu, anisa ili, Yunusemre ilçesi, Horozköy Mahallesi, 1741 ada 4 parselde yer alan arsayı 15 milyon 607 bin 800 TL'ye satıyor...

Manisa Yunusemre'de 8.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Manisa 2. Satış Memurluğu, Manisa ili, Yunusemre ilçesi, Horozköy Mahallesi, 1886 ada 3 parselde yer alan arsayı 8 milyon 846 bin 500 TL'ye satıyor...

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi mecliste!

Malatya'da bulunan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Trabzon Düzköy'de arazi kavgası: 1 ölü!

Trabzon Düzköy'deki Çalköy Camii Mahallesinde dün akşam saatlerinde Ahmet ve ağabeyi Ali K. arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktı. Ali K. hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vaniköy Camii yeniden ayağa kaldırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki tarihi Vaniköy Camii’ndeki yangınla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, caminin aslına uygun bir şekilde yeniden ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

İstanbul Taksim Meydanı’nda temeli 2017'de atılan Taksim Camii’nin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

TOKİ'den Manisa'ya 3 yeni okul müjdesi!

Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Akgün Mahallesi, 32 Derslikli Atatürk Ortaokulu, Horozköy Mahallesi, 24 Derslikli Vakıfbank Türkbirliği Okulu ve Muradiye Mahallesi, 24 Derslikli Atatürk Ayser Kani Çeliker Okulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşleri (E- İhale) ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ'den Manisa'ya 3 yeni okul!

Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Akgün Mahallesi, 32 Derslikli Atatürk Ortaokulu, Horozköy Mahallesi, 24 Derslikli Vakıfbank Türkbirliği Okulu ve Muradiye Mahallesi, 24 Derslikli Atatürk Ayser Kani Çeliker Okulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşleri (E- İhale) ihalesi 14 Eylül'de yapılacak.

Manisa'da 14.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Manisa 1. Satış Memurluğu,  Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Horozköy Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 14 milyon 528 bin 208 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Horozköy Camii Haberi

Horozköy Camii

Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata, yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine imar planına göre yolda kalan ve yolun daralmasına, dolayısıyla da tehlikeye neden olan Atatürk Mahallesindeki Horozköy Camii minaresinin yıkımını gerçekleştirdik. Bu caminin çevresindeki yeni yapılan binaların imara uygun yapılmasından sonra imar planında yolda kalan ve yolların daralmasına neden olan bu minare tehlike arz ediyordu. Vatandaşlarımızın talebini yerinde bulduk ve çevre emniyetini sağlayarak yıkımını gerçekleştirdik. Bir tanesini belediyemizin imkanları, diğerini vatandaşlarımızın para toplaması sonucu imece usulü ile iki caminin yapımını gerçekleştireceğiz. Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi’nin talimatları ile yeni camimizi vatandaşlarımıza kazandıracağız.” dedi.



Hürriyet



Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Manisa'nın Yunusemre İlçesi'nde, imar planına göre yolda kalan ve yolun daralmasına neden olduğu için tehlike yaratan Atatürk Mahallesi'ndeki Horozköy...