06 / 05 / 2024

huber köşkü korusu yeni bina

huber köşkü korusu yeni bina

Cumhurbaşkanlı Huber Köşkü korusunun restorasyon çalışmaları proje aşamasında. Yeniköy - Tarabya yolu üzerindeki Huber Köşkü korusunda yer alan Faytonhane alanında yeni bina projesi de gündemde.

Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışta! Yeni proje!

Summa Turizm Yatırımcılığı tarafından hayata geçirilen Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışa çıkıyor. Kısıklı Park projesi yemyeşil korusu, oyun alanları ve çepeçevre peyzajıyla dikkat çekiyor.

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Hadise, Bebek'ten 10 milyon liralık daire alıyor!

Geçtiğimiz yıllarda evine girmeye çalışan sapık yüzünden büyük korku atlatan Hadise, daha korunaklı olan Bebek’teki Ayşe Sultan Korusu’na taşınıyor.

TOKİ Kayapark'ın ilk etabı yıl sonunda açılacak!

Kayaşehir’deki Kayapark’ın ilk etabında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’un en büyük korusu Emirgan’dan 3 kat büyük olacak Kayapark’ın ilk etabı yıl sonunda açılacak.

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Kıvanç Tatlıtuğ Kemer Country'den ev kiraladı!

19 Şubat 2016'da Paris'te stil danışmanı Başak Dizer ile evlenen Kıvanç Tatlıtuğ çifti, Demet Akbağ'ın Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evini kiralamışlardı. Çift şimdilerde Kemer Country'de Kütük Evler'den birini kiralamışlar. 

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü son durum!

Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Üsküdar'daki Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki yanan köşkün inşaatı için yapı ruhsatını aldı.

Demet Akbağ: Kıvanç Tatlıtuğ çok iyi bir kiracı!

Demet Akbağ, Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evini 1 yıl önce Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çiftine kiralamıştı. Demet Akbağ , Kıvanç iyi bir kiracı, çok memnunum. Ama hala bir kahve içmeye gidemedik' diye konuştu.

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ'ın evini kiraladı!

Kıvanç Tatlıtuğ-Başak Dizer çiftinin evlendikten sonra kiraladığı, Bebek'te bulunan Ayşe Sultan Korusu'ndaki evin sahibi Demet Akbağ çıktı. Çift, Boğaz manzaralı eve taşınmadan önce iki ay süren bir tadilat yaptırmış.

Tarabya Huber Köşkü'nün restorasyonu mecliste!

Huber Köşkü'nde Saray danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere yaklaşık yedi aydır devam eden 30 milyonluk restorasyona ilişkin usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Tarabya'ya ikinci helikopter pisti geliyor!

Huber Köşkü'nün de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesinin nizamiyesine ikinci helikopter pisti yapılıyor.Aynı anda iki helikopterin inebileceği alandaki çalışmalar devam ediyor.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan Tarabya’daki Huber Köşkü ve Faytonhane’de restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi yapılar, dış etkilerden korunması için baskılı brandalarla kapatıldı.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün restorasyonunda son durum!

İstanbul Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Fethi Paşa Korusu'na halkın tepkisine rağmen bugün iş makineleri girdi. Fethi Paşa Korusu ile ilgili konuşan yetkililer ise Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nde restorasyon yapıldığını söyledi.

huber köşkü korusu yeni bina Haberi

huber köşkü korusu yeni bina


Tarabya'da Huber Korusu içerisinde yer alan Huber Köşkü restore edilecek. Geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Huber Köşkü yerine, Çengelköy'de restorasyonu tamamlanan Vahdettin Köşkü'nü çalışma ofisi kullanacağı söylenmişti. 


1985 yılında Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen Huber Köşkü birbirine eklenen iki binadan oluşan bir konak, konağın kuzeyinde yine büyük bir özenle yapılan ahır ve arabalık bölümlerinden oluşan Faytonhane, Setüstü Köşkü, Av Köşkü, sera ile değerli ağaçların oluşturduğu bitki örtüsü ve heykel grupları, duvarlar ve nişlerden oluşuyor.


64 bin 691 metrekarelik koruluğun içerisinde yer alan Huber Köşkü'nün restorasyon çalışmaları proje aşamasında. Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi içerisinde kalan köşkte çalışmaların iki yılda tamamlanması hedefleniyor.


Huber Köşkü'nün restorasyonunun yanı sıra Faytonhane alanına ilişkin yeni bina projesi de İstanbul 3 nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun gündeminde. 



Sezgin Tanrıkulu:...