14 / 05 / 2024

huğ ev detayları

huğ ev detayları

Çukurova yöresinde ot, çalı ve çamurdan yapılan geleneksel evin iki örneği, yeni nesillere tanıtılması amacıyla Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde sergileniyor..

Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Ev almak isteyenler gündemde yer alan 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını araştırıyor. Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! 8 gün sonra başlıyor! Hemen detayları öğrenin!

Ev sahipleriyle kiracılar arasındaki uyuşmazlıklarla yönelik arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlayacak. Avukat Iyaz Çimen, arabuluculuk konusunda merak edilen soruları cevaplandırdı. İşte detaylar...

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Ev hanımlarının yükünü hafifletmek için önemli bir adım atılıyor. Milyonlarca ev hanımı için düzenlenen destek ödemeleriyle ilgili detaylar sonunda açıklandı. Ev hanımlarına yönelik sağlanacak olan destek ödemesi tutarı 3.700 TL olacak. İşte destek ödemesi için gereken başvuru şartları...

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

İstanbul’da evi olmayanlar ev sahibi olacak! Üstelik 7,500 TL taksit imkanıyla! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber verdi. İşte detaylar!

Ev hanımı da artık maaşlı olacak! Detaylar belli oldu

Çalışmayan ev hanımları için devlet bir fırsat verdi. Artık ev hanımları da emeklilik hakkından faydalanabilecek. Yeni düzenleme ile birlikte başvuru yapan ev hanımları emekli olabilecek. İşte tüm detaylar...

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları merak edilirken, konuyla ilgili detaylar da netleşti. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, faizsiz kredi desteği de duyuruldu.

Ev kadınlarına müjde! Emeklilik detayları ortaya çıktı

Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması. Ev kadınlarına emeklilik yolu göründü. 14 milyon kadın emeklilik için başvuru yapabilecek. Sigorta primlerinin üçte birini devlet verecek. İşte tüm detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Detaylar açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma yaşamı ve ev kadınlarına emeklilik hakkında bir müjde verdi. Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik fırsatının detaylarını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Bakanlıktan ev hanımlarına müjdeli haber! Tam 500 TL harçlık verilecek, işte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje ile ev hanımlarına nakit desteği sağlanacak. "Ev Hanımlarına Yeni Destek Yardımı" adı verilen bu kampanya ile ev hanımları, başvuru yaparak destekten faydalanabilecekler. Projenin detayları haberimizde yer alıyor.

Ev tadilatı için müjdeli haber! Destek ödemeler başladı! Ev tadilatı için ne kadar veriliyor? İşte detaylar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı iki deprem sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarına başladı. İşte ev tadilatı ödemesine dair detaylar!

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza var!

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının detayları peş peşe belli oldu ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza geliyor!

huğ ev detayları Haberi

huğ ev detayları

Çukurova yöresine özgü geleneksel "huğ" evinin iki örneği, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde, yeni nesle tanıtılıyor.


İlçesine bağlı Harkaçtığı köyünde 3 yıl önce kurulan Köy Eğitim ve Kültür Müzesi'nde orijinali, belediye tarafından ilçe merkezinde inşaatı süren Kent Kültür Merkezi'nin bahçesine mimarisine uygun yapılan huğ evler, geleneksel kültürü geleceğe taşıyor.


Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, AA muhabirine, Çukurova insanının geçmişte yaşam mekanı olarak kullandığı huğ evlerin müzelerde hayat bulduğunu söyledi.


Yöresel mimarinin gelecek nesillere tanıtılacağını vurgulayan Tarhan, "Huğ evler, günümüze ulaşan örnekleriyle yaşamımızda ayrı yere sahip. Belediye bünyesindeki Kent Kültür Merkezi bahçesinde orijinaline uygun yaptığımız huğ evde, yakın tarihimizin sosyal yaşamı ile ev araç ve gereçleri sergilenecek. Geçmişini bilmeyen geleceğe pozitif bakamaz" diye konuştu.


Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı İbrahim Boysal da Harkaçtığı...