26 / 07 / 2024

Hurda gemilerden katkı sağlandı mı

Hurda gemilerden katkı sağlandı mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yılın ilk 5 ayında geri dönüşüme uğrayan 86 gemiden, ekonomiye yaklaşık 38 milyon lira katkı sağlandığını duyurdu. Hurdadan çelik geri kazanıldığında yüzde 74 enerji tasarrufu sağlanıyor...

Danışan Metal Hurda İnşaat Malzemeleri Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Danışan Metal Hurda İnşaat Malzemeleri Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İlyas Danışan tarafından 20 bin TL sermaye ile 5 Nisan'da Başakşehir, Altınşehir Mahallesi, Şehit Piyade Er Ertan Göktaş Sokak'ta kuruldu.

İlk evini alanlara ve evlenenlere devlet katkısı!

Evlenenlere ve ilk evini alanlara devlet katkısının kapısı açıldı. Bankada birikim yapanlar; çeyiz hesabı için 5 bin, konut hesabı için 15 bin liraya varan katkı alacak. Çiftler bunlardan ayrı ayrı yararlanıp, tutarı 2'ye katlayabilecek.

Asdur İnşaat Nakliye ve Hurda Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asdur İnşaat Nakliye ve Hurda Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cafer Kurt tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Mart'ta Bahçelievler, Hürriyet Mahallesi, Ahmet Yesevi Caddesi'nde kuruldu.

Konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri!

7/4/2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan ve ilk kez ev alacak olan kimseler 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren devlet katkısına başvurabilecek. İşte konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri..

Türk firmaları Gana'daki konut inşaatlarına katkı sağlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "150'yi aşkın firmalarımız, Gana'nın ihtiyacına binaen enerji, alt yapı ve konut inşaatı olmak üzere özellikle Gana'nın ekonomik kalkınma çabalarına doğrudan yatırımlarıyla katkıda bulunmaya kararlıdır." dedi.

Konut devlet katkısı hangi evlere verilir?

Konut devlet desteği, Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince yapılacak. Yönetmelik 6 ay sonra yürürlüğe girecek. Peki, konut devlet katkısı esasları nelerdir? Konut devlet katkısı hangi evlere verilir?

Konut hesabı ve devlet katkısının esasları belirlendi!

Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı ile devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi. Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

10 soruda konut devlet katkısı!

Devlet, ilk defa konut almak için para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, konut hesabı ve devlet katkısı koşulları nelerdir? Bu yardımdan kimler yararlanabilir? İşte 10 soruda konut hesabı ve devlet katkısı..

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik tam metni!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor..

Adana Tüyap İnşaat Fuarı ekonomiye katkı sağlayacak!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Fuarın Adana ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Gürsesli, TÜYAP'ın böyle bir fuar yapmasının birçok sektörün bütünleşmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

İFM ile finans turizmine yılda en az 11 milyar dolar katkı sağlanabilir!

Turizm, finans ve gayrımenkulün bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Önder Halisdemir, Dünya Turizm Forumu’nda ‘finans turizmi’ ile ülke ekonomisine yapılabilecek katkının altını çizdi.

Erguvan İnşaat'ın Kurtköy'deki projesine 10 bin 620 kişiden katkı!

Kurtköy’deki 5. konut projesi öncesinde, müşterileri arasında eğilim yoklaması gerçekleştiren Erguvan İnşaat, markalı konut projeleri alanında bir rekora gidiyor. Şirketin yeni projesine 10 bin 620 kişi katkıda bulundu.

Kapadokya'daki balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Hurda gemilerden katkı sağlandı mı Haberi

Hurda gemilerden katkı sağlandı mı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yılın ilk 5 ayında 86 adet gemi geri dönüşüme uğradı. 86 gemiden yaklaşık 38 milyon lira ekonomiye katkı sağlandı. Türkiye genelinde, 26 parselde 21 adet Gemi Söküm İzni olan işletme bulunuyor. 


"Gemiler yurtdışından geliyor"


Bakanlık’tan yapılan açıklamada hurda gemilerin ağırlıklı olarak yurt dışından geldiği belirtilerek, “Getirilen hurda gemilerden, Notifikasyon formu ile birlikte tehlikeli madde döküm raporu isteniyor. Gemilerin döküm raporları incelenerek, Notifikasyon formunun onaylanması ile birlikte gemi ithalatlarına izin veriliyor.Sökülen gemiler gemi sacları haddehanelerde lama, silme, kare ve köşebent gibi ürünlere dönüştürülüyor. Gemi makine ve ekipmanları bakımdan geçtikten sonra ihraç ediliyor.Ayrıca ayrıştırılan gemilerden gemi ve yat inşa sanayine ve sanayi kuruluşlarına gerekli malzemelerin bir kısmı da bu sektörden temin ediliyor” denildi. 


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı...