09 / 07 / 2024

Hüsrev Tayla özgeçmiş

Hüsrev Tayla özgeçmiş

En çok Ankara’da yer alan Kocatepe Camii ve İstanbul’da yer alan Şakirin Camii tasarımlarıyla tanınan Mimar Hüsrev Tayla kimdir? Hüsrev Tayla hayatı boyunca hangi projelere imza attı?

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi!

Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına seyyanen zam ne zaman verilecek? Seyyanen zam var mı? Emeklilere seyyanen zam verilecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi. Emekliye seyyanen zamda son dakika gelişmesi...

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusuna son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

Altın fiyatları son zamanlarda yatırımcıların kafasını karıştırmaya başladı. Altın fiyatlarının ne kadar olacağı araştırılıyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusunu son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Mehmet Turgut Yılmaz, Akgün Türer, Hakan Yılmaz'ın ve (D) grubu pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Eyup Murat Gezgin'in özgeçmişleri yayınlandı.

Hüseyin Altaş: BMD üyeleri markalar kira anlaşmazlığı sebebiyle mağazaları açmayabilir!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyelerinden kira pazarlığı sebebiyle mağazalarını açmak istemeyenler olabileceğini söyledi...

3k Mimarlık Ve Dizayn Limited Şirketi kuruldu!  

3k Mimarlık Ve Dizayn Limited Şirketi bugün Ataköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadir Koray Küçükali ve Mustafa Hüsrev Şahan ortaklığında kuruldu.

Apartman yöneticisi harcama yaparken nelere dikkat etmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat malikleri kurulu kararı olmadan harcama yapmış olan yönetici, genel kurulda ibra olduktan sonra hâlâ sorumlu tutulabilir mi? Bu harcamalar için onay almış kabul edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Adıyaman Eskisaray'da acil kentsel dönüşüm talebi!

Şehrin merkezin de ve en işlek noktada bulunan Adıyaman'ın Eskisaray Mahallesi'nin sorunlarının çok büyük sorunlar olmamasına karşı Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu döneminde bu sorunların görmezden gelindiğini sözlerine ekledi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul yönetim kurulu üye adayları!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2017 yılı olağan genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine aday gösterilen kişilerin özgeçmişlerini yayınladı...

Torunlar GYO yönetim kurulu üye adayları!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üye adaylarının özgeçmişlerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

BY Oktayöz İnşaat'tan Hacıhüsrev'e kentsel dönüşüm projesi!

BY Oktayöz İnşaat, CNR Emlak 2017 Fuarı'nda yerini aldı. Hacıhüsrev'de kentsel dönüşüm projesi hazırlığında olan firma, fuarda GOP Plevne projesini tanıttı...

Hüsrev Tayla özgeçmiş Haberi

Hüsrev Tayla özgeçmiş

Hüsrev Tayla kimdir?

Hüsrev Tayla 1925, Bursa doğumlu. En çok Ankara’da yer alan Kocatepe Camii ve İstanbul’da yer alan Şakirin Camii tasarımlarıyla tanınmıştır.


1925 yılında Bursa’da dünyaya gelen Hüsrev Tayla aynı şehirde ilk ve ortaögrenimini tamamlamıştır. 1942 yılında girdiği Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden 1948 yılında mimar olarak mezun olmuştur. Ayrıca daha sonradan 1952 ile 1953 yıllarında İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde de okumuştur.


Mesleki kariyeri boyunca ağırlıklı olarak Bursa’da ve İstanbul’da çalışmıştır. Sırasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Vakıflar Başmüdürlüğü, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü gibi kurumlarda görev almıştır. Ayrıca 1972 ile 1974 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır.


Ayrıca serbest mimarlık da yapmış ve birçok mimarlık yarışmasına katılmıştır. Ayrıca birçok...