02 / 05 / 2024

ibb 2016 metro projeleri

ibb 2016 metro projeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 yeni metro hattı için düğmeye bastı. Metro hatlarından biri İstinye-İTÜ-Kağıthane diğeri ise Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport güzergahındaki metro hattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

İBB'den metro seferlerinde değişiklik: Yenikapı etkinlikleri nedeniyle saatler uzatıldı!

Metro İstanbul, İstanbul metrosunu kullanan milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan yeni sefer düzenlemesini duyurdu. Açıklamada, değiştirilen metro seferlerinin tarihleri de belirtildi. İşte, İstanbul metrosunun güncellenmiş tarifesi...

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Arnavutköy Belediyesi'nden İBB'ye metro tepkisi!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Vezneciler metro hattı projesinin hayata geçirilmediğini öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan 'İBB metro hattını durdurdu' iddialarına yanıt!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Adil Karaismailoğlu'ndan İBB'ye metro eleştirisi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP’nin idaresinde olan  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlanması gereken metro çalışmalarını henüz bitiremediğini belirterek, “İBB hiçbir şey yapmıyor. 2 senedir yatıyorlar” diye konuştu.

İBB metro inşaatları için dış borçlanma talebinde bulanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden metro inşaatları için 52 milyon euro dış borçlanma talebinde bulunacak.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2022'de hizmete açılacak!

2016'da inşasına başlanan Dudullu Bostancı Metro Hattı'nın 2022'de hizmete açılacağı açıklandı.

ibb 2016 metro projeleri Haberi

ibb 2016 metro projeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstinye-İTÜ-Kağıthane ve Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport metro hatları için düğmeye bastı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 yeni metro hattı için düğmeye bastı. Metro hatlarından biri İstinye-İTÜ-Kağıthane diğeri ise Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport güzergahındaki metro hattı. 


'12 KİLOMETRELİK METRO HATTI'


İstinye-İTÜ-Kağıthane metro hattı toplam 12 kilometre olarak belirlendi. Hattın ihalesi 26 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. 


Kağıthane'den başlayarak İstinye'de sona erecek hattın 270 günde tamamlanması planlanıyor. 


'SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA YENİ HAT'


Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport Raylı Sistem Hattı'nın da 240 günde tamamlanması öngörülüyor. Projenin toplam 7 kilometre uzunluğunda olacağı tahmin ediliyor. 


Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan başlayacak metro hattı 2015 yılında açılan ve 1 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen Viaport Marina'ya ulaşacak.  


Habertürk


Sabiha Gökçen Havalimanı-Viaport Metro Hattı ihalesi 25 Kasım'da!


İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı ihalesi...