09 / 05 / 2024

ibb hasanpaşa otopark açıklaması

ibb hasanpaşa otopark açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hasanpaşa Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde kullandığı otoparka ilişkin açıklama yaptı. 

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Eyüpsultan'da konut imarlı arsa satılıyor! İBB tarihi açıkladı!

İBB, Eyüpsultan Alibeyköy'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Alibeyköy'deki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

İBB, Bayrampaşa'daki 37 adet dükkanı 3 yıllığına kiraya veriyor! 

İBB, İstanbul ili, Bayrampaşa ilçesi, Sağmalcılar Mahallesi, Köy Yanı Mevkiinde yer alan 37 adet dükkanı 3 yıl süreyle kiraya veriyor. İşte detaylar ve ihale tarihi... 

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 

Son zamanlarda 65 yaş ücretsiz ulaşımla ilgili çıkan haberlere son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi koydu. Peki 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi, paralı mı olacak? İşte o karar...

İBB, İstanbullulara açık havada sinema hizmeti verecek? İlk gösterim hangi semtte? Hemen bakın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Gezici Film Festivali’ kapsamında İstanbullular her gece açık havada film izleme şansına kavuşacak. Organizasyon yaz boyunca devam edecek.

İBB resmen açıkladı! İŞKUR üzerinden 160 kamu personeli alınacak! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İŞKUR üzerinden toplam 160 kamu personeli alımı yapıyor. Başvuru tarih ve kadrolar açıklandı. Fırsatı kaçırmayın, hemen başvurun! İşte İBB başvuru detayları...

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İBB resmen açıkladı: Çiftçilere bu yıl 97 milyon TL hibe veriliyor! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene İstanbullu çiftçilere 97 milyon TL destek sağlayacak. İşte ayrıntılar...

İBB resmen açıkladı! Beyoğlu'nda 760 metrekarelik arsa satılıyor! Arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Sururi Mahallesi'nde yer alan 760 metrekarelik arsayı satıyor. Peki Beyoğlu'nda yer alan arsanın fiyatı ne kadar? Satış ihalesi ne zaman? 

Kadıköy Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahallelerinin 1/5000 ölçekli ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahalleleri' ne ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar planı askıya çıkarıldı.

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mah 3453 ada 1 parsel ve kısmen 595 ada 1 parsel, Zühtüpaşa Mah 3454 ada 1, 2 ve 3 parseller, Tuğlacıbaşı Mah 580 ada 11, 13 ve 14 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

ibb hasanpaşa otopark açıklaması Haberi

ibb hasanpaşa otopark açıklaması

Kadıköy Belediyesi'nin Hasanpaşa Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde kullandığı otoparka İstanbul Büyükşehir Belediyesi el koydu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Bize yapılan bir tebligat yok. Bu kindar bir tavır bu tavırla kamu yönetilemez" dedi. Bunun üzerine İBB açıklama yaptı. 


İBB'nin açıklaması:
Kadıköy Hasanpaşa’da bulunan ve halen Kadıköy Belediyesi tarafından işletilen otoparkın mülkü tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına ve mahkeme kararı bulunmasına rağmen, Kadıköy Belediyesi alanı boşaltmamıştır.


UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı ile bahse konu olan alanın İSPARK’a otopark olarak teslim edilmesi için 2014 tarihinde karar alınmıştır. Kadıköy Belediyesi bu karar üzerine işlemin iptali için dava açmıştır. İstanbul 9. İdare Mahkemesi 25.11.2016 tarihli kararıyla Kadıköy Belediyesi’nin açtığı davayı reddetti.


Kadıköy Belediyesi bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştur. Mahkeme, bahse konu...