28 / 04 / 2024

ibb odtü istanbul tsunami raporu

ibb odtü istanbul tsunami raporu

İBB ve ODTÜ işbirliği ile hazırlanan 'İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları' çalışmasında sona gelindi. Çalışmayla, İstanbul'un olası bir tsunamiden etkileneceği öngörülen denize kıyısı olan 17 ilçesi için ayrı ayrı rapor hazırlandı, kayıpları en aza indirmek için tedbirler belirlendi. 

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

İBB'den İstanbul'un göbeğinde imarlı arsa fırsatı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eyüpsultan Alibeyköy'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 12 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

İBB'den İstanbul'da ticaret ve konut imarlı arsa fırsatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Fatih Molla Şeref Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı.

İBB'den İstanbul'da arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tuzla Merkez'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesini durdurdu iddiası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “26 Haziran’da temelini atacağız” diyerek gündeme taşıdığı, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre projenin şantiyesinin İBB tarafından durdurulduğu belirtildi.

İBB, Kanal İstanbul için animasyon hazırladı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kanal İstanbul projesine ilişkin hazırlanan oyun animasyonunu sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi. 

İBB'nin İstanbul'daki meydanlar için yaptığı oylamada sonuçlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Taksim ve Bakırköy Meydanları ile Salacak Sahili’nin tasarım yarışmasında oylama sonuçları da belli oldu. 350 binden fazla kişinin oy kullandığı yarışmada Taksim için en fazla oy alan proje, 15 numaralı proje oldu.

ibb odtü istanbul tsunami raporu Haberi

ibb odtü istanbul tsunami raporu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), deprem tehdidi altında olan şehirde olası tsunami senaryoları ve eylem planları üzerine bir çalışma yaptı. 

İBB ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliği ile yürütülen çalışmada risk faktörlerine göre, her bir ilçe için olası kayıpların en aza indirgenmesini sağlayacak önlemler sıralandı. Sputnik News'te yer alan habere göre; çalışma, Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Fatih, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Silivri, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu olmak üzere İstanbul'un denize doğrudan kıyısı bulunan ve tsunamiden belirgin şekilde etkileneceği öngörülen 17 ilçe için yapıldı.

Marmara Denizi’ne doğrudan kıyısı olan bütün ilçelerde değişken ama önemli boyutlarda tsunami etkisinin beklendiğinin belirtildiği raporda, ilçe ilçe şu bilgilere yer verildi:

- Adalar'da binden fazla yapı tsunamiden etkilenecektir. İlçe genelinde maksimum su basma derinliğinin (dalga...