06 / 05 / 2024

İBB Pendik Hayvan Barınağı inşaatı ihalesi

İBB Pendik Hayvan Barınağı inşaatı ihalesi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa yakasındaki Kısırkaya Hayvan Barınağı'nın ardından, Anadolu yakasında da yapacağı, "Pendik Hayvan Barınağı İnşaat'ını ihaleye çıkardı. Pendik Hayvan Barınağı, Formula-1 Pisti'nin bitişiğinde yapılacak.

İBB, üç ilçede arsa satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

İBB, Pendik, Eyüpsultan ve Kağıthane ilçelerinde yer alan arsaları satıyor. Peki İBB tarafından satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbullulara müjde! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakika olacak! HIZRAY geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu uzun süredir üzerinde çalıştıkları ''HIZRAY'' projesi ile ilgili bilgi vererek  Beylikdüzü-Pendik arasının 55 dakika olacağını duyurdu.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

İstanbul Pendik'te arsa satılıyor! 975 bin TL'ye...

İBB, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Yaylalar Mahallesi, 9325 ada 7 parselde yer alan ticaret ve konut alanı imarlı arsayı satıyor. İşte fiyatı ve büyüklüğü...

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Pendik Keltepe'nin imar planları onaylandı!

Pendik Çınardere Mahallesi “Keltepe” için hazırlanan 1/5000’lik ve Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahalleleri için hazırlanan 1/1000’lik İmar Planları, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yoğun çabalarıyla İBB Meclisi’nde oanylandı. Başkan Ahmet Cin, “Hayırlı olsun. Gayretlerimiz sonuç verdi” dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun Pendik'te temelini attığı kreşin inşaatı sona erdi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Eylül 2019’da temelini attığı ve inşaatı bitirilen Pendik'teki Dolayoba Kreşi’nde incelemelerde bulundu...

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaatı yeniden başladı! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı durdurulan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatına yeniden başlandığını açıkladı. İmamoğlu, "İhalenin güncellenmiş bedeli 2 milyar 340 milyona tekabül ediyor" dedi...

Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosunda çalışmalar yeniden başlıyor! 

İBB, yapımı 2 sene önce duran bir metro hattını daha aktif hale getirmek için çalışmalara başlıyor. Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’ndaki çalışmalara 3 Şubat Pazartesi günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak törenle başlanacak...

Kaynarca-Tuzla-Pendik Metrosu'nun yapımı başlıyor!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattında kredi sorununu çözdüklerini açıkladı. Ongun, "Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" şeklinde konuştu.

İBB Pendik Hayvan Barınağı inşaatı ihalesi Haberi

İBB Pendik Hayvan Barınağı inşaatı ihalesi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa yakasındaki Kısırkaya Hayvan Barınağı'nın ardından, Anadolu yakasında da yapacağı, "Pendik Hayvan Barınağı İnşaat'ını ihaleye çıkardı. Pendik Hayvan Barınağı, Formula-1 Pisti'nin bitişiğinde yapılacak. 


700 adet kulübe

İBB Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından 15 Nisan 2015 tarihinde yapılacak ihalenin şartnamesinde yer alan bilgiye göre söz konusu hayvan barınağı 200 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek. Ancak Pendik Belediyesi'nin daha önce yaptığı bir açıklamada, Ballıca köyünde yapılacak olan hayvan barınağının 700 bin metrekarelik bir alana kurulacağı belirtilmişti. İnşaat kapsamında, 2 ve 4 metrekare büyüklüğünde 700 adet tekli köpek kulübesi, 98 metrekare büyüklüğünde 20 adet kompozit köpek kulübesi yapılacak. Kompozit kulübelerin her biri 20 köpek kapasiteli olacak. Ayrıca her biri bin metrekareden büyük iki tane tedavi ve operasyon binası ile diğer...