21 / 05 / 2024

ibb taksim kentsel tasarım yarışması takvimi 

ibb taksim kentsel tasarım yarışması takvimi 

İBB tarafından düzenlenen Taksim Kentsel Tasarım Yarışması'nın takvimi açıklandı. Yarışmaya katılmak için projeler 10 Mayıs tarihine kadar teslim edilebilecek...

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 maddede sıraladı! Gerçekçi çözümler ürettik...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki kentsel dönüşümün hızlanması için yapılan çalışmaları beş maddede sıraladı.

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm planlanırken İBB'yi masadan uzak tutmak yanlıştır!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili planlamalar yapılırken, İBB'yi masadan uzak tutmanın yanlış olduğunu söyledi. 

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye kentsel dönüşüm eleştirisi! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirdi. 

Vatandaştan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan'daki mahkeme kararıyla yıkım çalışmaları durdurulan Gençlik Parkı'nın yerine inşa edilen parkta çalışmalarına devam ediyor.

ibb taksim kentsel tasarım yarışması takvimi  Haberi

ibb taksim kentsel tasarım yarışması takvimi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) düzenlediği Taksim Meydanı tasarım yarışmasının takvimi açıklandı. 2 aşamalı yarışmanın ilk ayağı için son teslim tarihinin 10 Mayıs olduğu duyuruldu. Uluslararası yarışmayı kazanan proje ise 18 Temmuz'da açıklanacak. Yarışmanın ödülü, 50 bin avro olarak açıklandı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kamusal alanların erişilebilir, canlı, özgür, huzurlu ve güvenli yerler olması hedefiyle “İstanbul Kamusal Mekânlarına Kavuşuyor” temalı etkinlikler gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu çalışmaları, paydaşlara danışarak, kentlinin ihtiyaçlarını dinleyip, görüşlerini alarak düzenlemek istiyor. 

Her dönemde “herkesin ve her şeyin mekânı” olma özelliğine sahip olan Taksim, küresel ile yerelin İstanbul’daki önemli kesişim yerlerinden biri olarak görülüyor. Taksim’in bu özelliğinden yola çıkan yarışmada, bölgenin toplumun tüm kesimlerinin duyarlılıklarına kucak açan demokratik bir kentsel kamusal alan deneyimi üretmesi hedefiyle...