29 / 04 / 2024

ibn-i sina cami

ibn-i sina cami

1944 yılında çeltik fabrikasına dönüştürülen İbn-i Sina Camii'nin ne olacağı Tapu Müdürlüğü'nden gelecek kayıtlar belirleyecek...

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

14 ayar altın kolye, yüzük, küpe ve bileklik fiyatı ne kadar? İşte Sina Pırlanta 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın kolye, bileklik yüzük ve küpe almak isteyen binlerce kişi 14 ayar altın küpe, yüzük, bileklik ve kolye fiyat listesini araştırıyor. Peki Sina Pırlanta'da 14 ayar altın fiyatları ne kadar? İşte Sina Pırlanta 4 Ekim 2022 fiyat listesi.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliğine ilişkin Askı itirazları kapsamında Yapılan 1/5000 NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana ilişkin NİP-34367896 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve UİP-34024906 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar Hazret-i Ebubekir Cami açıldı!

TOKİ-Emlak Konut GYO öncülüğünde EŞBAH Yapı - Akyapı İş Ortaklığı ile inşa edilen Avcılar Hazret-i Ebubekir Cami ibadete açıldı...

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden Levent Cami'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Taksim Cami için geri sayım başladı!

Taksim'de yapımı devam eden Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 99'luk kısmı tamamlanırken caminin içinin boyandığı belirtildi. 

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Adıyaman'da hayırsever iş insanları cami için arsasını bağışladı!

Adıyaman'da iki hayırsever Mülkiyeti Vakfılar Bölge Müdürlüğüne ait olan Sıratut Camisine arsa bağışladı. 

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

ibn-i sina cami Haberi

ibn-i sina cami
Diyarbakır Suiçi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, satılan camilerin ortaya çıkmasına sebep oldu. İbn-i Sina Camii, 1944 yılında satılarak çeltik fabrikasına dönüştürüldü. Caminin yıkımı anıtlar Kurulu tarafından durduruldu. Anıtlar Kurulu, Tapu Müdürlüğü'nden caminin tüm dönemlerine ait tapu bilgilerinin kurula iletilmesi, çalışmalar tamamlanıncaya kadar caminin herhangi bir müdahalede bulunulmaması hükmüne bağlandığını...