05 / 05 / 2024

İç mimarlar inşaat imza yetkisi

İç mimarlar inşaat imza yetkisi

İç Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Osman Sandaloğlu, "İç mimarlarımız artık inşaat şantiyelerinde imza yetkisine sahip olabilecekler. Çevre ve şehircilik Bakanlığı’nda son görüşmeler yapılmıştır" dedi.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli ve en tartışmalı arazilerinden olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hukuksuz inşaatın durdurulmasını istedi...

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Sivas'taki AVM'li camii inşaatı hakkında suç duyurusu yapıldı! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas Tarihi Kent Merkezi’nin dokusunda tahribata yol açacağı ve kent hafızasını onarılamaz şekilde değiştireceğini ileri sürerek Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi inşaatı için suç duyurusu yaptı...

Samsun'da yapılacak santralde inşaat ruhsatı çelişkisi!

Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak biyokütle enerji santralinin inşaat ruhsatının ‘iki katlı depo’ olarak düzenlendiği ortaya çıkınca, Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu,  "Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Depo ruhsatıyla inşaat yapılmaz" dedi...

Gaziantep'te Kent, İnşaat Ve Ekonomi Kongresi için protokol imzalandı!

Gaziantep Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi arasında 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde kentte inşaat ve ekonomi alanındaki gelişmelerin tartışılacağı "Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi" için protokol imzalandı. 

Taksim Cami inşaatında intihar girişimi!

Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzası taşıyan Taksim Cami inşaatında vince çıkan bir kişi, intihar girişiminde bulundu...

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

Tezcan Karakuş Candan: ABD elçiliği inşaatını durdurun!

ABD ile Türkiye arasında yaptırım krizi yaşanırken, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan iktidara bir çağrı yaparak, “ABD’ye yaptırım uygulayacaksanız, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yükselen elçilik binasının ruhsatını iptal edin, inşaatı durdurun” dedi.

İnşaat firmaları sorumluluk bilinciyle çalışmalı!

Nazenin Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pehlivan, yasal düzenleme ve zorunluluklar dışında da inşaat firmalarının, mimarların sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş'taki iç mimarlar inşaat sektörüne can suyu oluyor!

Özel tasarımlar ile hayatın her alanına yeniden hayat veren iç mimarlar, gelişen inşaat sektörüne de can suyu oluyor. Sihirli dokunuşlar ile yaşanır alanları kişisel tercihlere göre değiştiren mimarlar, Kahramanmaraş’ta da aranır konumda.

Pekdemir İnşaat'tan Kocaeli'de işyeri inşa edecek!

Pekdemir İnşaat Leyla Atakan Caddesi üzerinde inşaata başladı. İlimizin başarılı mimarlarından Seyhan Serimer'in projesini çizdiği inşaat dört katlı işyeri olarak planlandı.

İç mimarlar inşaat imza yetkisi Haberi

İç mimarlar inşaat imza yetkisi

Türkiye genelinde sadece birkaç ilde faaliyetlerini sürdüren İç Mimarlar Odası, yeni bir oluşuma giderek tüm illere temsilcilikler atamaya başladı. Kahramanmaraş’a da Osman Sandaloğlu temsilci olarak atandı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Osman Sandaloğlu, "Kahramanmaraş’ta odamıza üye olan iç mimarların sayısı 20 olunca şube olabileceğimiz müjdesini de bugün aldım. Kendilerine teşekkür ediyorum. 2-3 ay içerisinde Türkiye genelinde büyük gelişmeler yaşandı. 30 kentte teşkilatlanmış bulunuyoruz. Kahramanmaraş’ta da birkaç ay içerisinde teşkilatlanmamızı tamamlayacağız. Merkezimizin benden ilk isteği ilk önce şehirdeki bütün iç mimarlara ulaşarak onların odalara kayıtlarını yaptırmaktır. İlk işimiz budur. Hep beraber Kahramanmaraş İç Mimarlar Odası’nı inşallah çok yakında kuracağız" dedi.

Bundan sonra iç mimarların birlikte olduğunu ve büyük bir güç olduğunu belirten Sandaloğlu, "Bundan sonra iç mimarlar olarak ben yoktur, biz...