17 / 06 / 2024

icra dosyaları ne kadar arttı

icra dosyaları ne kadar arttı

İzmir Adliyesi’ndeki icra müdürlüklerine 2014 yılında gelen dosya sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 131 artarak 3 yıl önceki rakamlara yaklaştı. 2014 yılında 28 İcra Müdürlüğü’ne 1 milyon 36 bin dosya geldi.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat! Arabuluculukta dikkat çeken, çarpıcı detay!

1 Eylül tarihinde hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle ev sahibi ve kiracıların sorunları da çözüme kavuşuyor. Peki adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Kaç kişi arabulucuya başvuru yaptı? Kira davalarında bir azalma var mı? İşte detaylar...

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İstanbul ve Ankara’da çok konuşulacak düşüş!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan zam anlaşmazlığı artık arabulucularla anlaşmayla sonuçlanıyor. Peki, adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Arabuluculuk sistemi nasıl işliyor? İşte detaylar...

SGK’nın icra dosyası 7 yılda 6 milyonu aştı! 782 bin araca haciz kondu!

SGK’nın icra dosyalarının sayısı 7 senede 6 milyonu, alacak miktarı da 112 milyar TL’yi aştı. Kurum, ilgili miktarın yalnızca 43 milyar 93 milyon TL’sini alabildi.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Hissedarlardan biri icralık olursa ne olur? Hisseli tapu icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuda; birden fazla hissedarlar vardır. Peki hissedarlar icralık olabilir mi, olursa ne olur? İşte hisseli tapuya dair tüm bu soruların cevapları!

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

Türkiye genelinde mahkemelerdeki icra dosyası sayısının kabardığı ve 10 Ocak tarihi itibarıyla 23 milyon 204 bini aştığı bildirildi. Ancak hükümetin icra dosyalarındaki bu artışı önlemek amacıyla çıkardığı torba kanunla, belli bir limitin altındaki borçlar için açılan icra dosyaları siliniyor.

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 

Sözleşmeliye kadro ile ilgili son dakika detayları gelmeye devam ediyor. Bu yılki gündemde yer alan taşerona kadro, EYT, mevsimlik ve geçici işçi dosyaları bir bir çözülüyor. Peki sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Türkiye’de ekonomik tablo kötüleştikçe mahkemelerdeki icra dosyaları da kabarmaya devam ediyor. Fabrikalar, arazileri, konutlar, işyerleri, markalar, patentler büyükbaş hayvanlar ve çiftlikler de icradan satılığa çıkarılanlar arasında.

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

Başta ekonomi olmak üzere birçok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında yer alacak. Hazırlıkları süren çalışma kapsamında KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturası kaynaklı icra dosyalarının silinmesi için yeni bir düzenleme yapılması tahmin ediliyor.

Borcu olan milyonlara Bakanlıktan müjde! Yeni icra düzenlemesiyle bu tutara kadar olan dosyalar icradan düşecek!

Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay süresince teknik çalışmasını sürdürdüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla yaklaşık 9 milyon icra dosyasının tasfiye olması sağlanacak...

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı

Enflasyon ile başa çıkamayan vatandaşların borçları günden güne artıyor.  Borçlarını ödeyemeyen vatandaşların sayısı ise; 2021 sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısı, bu ay itibari ile 24 milyon 77 bin 828’e çıktı. İşte detaylar…

icra dosyaları ne kadar arttı Haberi

icra dosyaları ne kadar arttı


İzmir Adliyesi’ndeki icra müdürlüklerine 2014 yılında gelen dosya sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 131 artarak 3 yıl önceki rakamlara yaklaştı. 2014 yılında 28 İcra Müdürlüğü’ne 1 milyon 36 bin dosya geldi. 2013 yılından devirlerle toplam 1 milyon 400 bin dosyaya bakılırken, bu rakam 4 milyon nüfuslu İzmir’de yaşayanların üçte 1’inden fazlasının icralık olduğunu ortaya koydu.


İzmir Adliyesi’nde faaliyet gösteren 12 icra tetkik mercii hakimliğinde ceza ve hukuk davalarında 2014 yılında toplam 29 bin 832 dosyaya bakıldı ve 5 bin 940 dosya 2015’e devretti. 2013 yılında bakılan dosya sayısı 30 bin olmuştu. İcra tetkik mercii hakimliklerindeki dosyaların başında, yine önceki yıllara benzer şekilde en çok taahhüdü ihlal, nafaka ödememe, memur ve imza şikayetleri geldi.


Adliyedeki 28 ayrı icra müdürlüğüne ise ortalama...