16 / 05 / 2024

icra takibi arttı mı

icra takibi arttı mı

CHP'li Gürsel Tekin, Ankara İcra Mahkemesi’nin tıklım tıklım olduğunu belirtti ve “2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı. Millet, ekmek bulamıyor. Salgın bitene kadar borçlar dondurulmalı” dedi.

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

Kemer Country sitesindeki 94 kişi bakanlığa icra takibi başlattı!

Kemer Country sitesindeki 94 ünlü isim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı icra takibi başlattı.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçiye sağlanan destekleri artırmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda çiftçilerin borçları için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren o açıklamalar...

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Milyonlarca çiftçi için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte ayrıntılar...

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

Bursa'da kirasını ödeyemeyen esnaflara icra takibi başlatıldı!

Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kafe ve restoran işletmecileri, kiralarını ödeyememeleri sebebiyle haciz tehdidiyle karşılaştı. 

Eski site yönetimden kalan borçlar ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sitede yapılan incelemede eski yönetimin yeni yönetime 200 bin TL borç bıraktığı ve 43 bin TL'lik icra takibi olduğu, bu durumda ne yapılacağı soruldu. 

Borçlu kişinin evi haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icra takibi ve haciz işlemlerini kaleme aldı. 

İcra dosyaları pandemide arttı!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 1 Ocak- 14 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 754 bin 926 yeni dosya geldiğini belirtti. Bulut, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

Çoğu imam olmak üzere onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. 

icra takibi arttı mı Haberi

icra takibi arttı mı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP Genel Merkezi yakınında yer alan Ankara İcra Mahkemesi'ne gitti. Vatandaşlarla konuştu. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; Tekin, “Son 3 yılda icralık olanların sayıları patladı. 2018'de 21 milyon olan icra dosyası, 2020'de 23 milyona ulaştı. Vatandaş, kredi kartı, tüketici kredisi ve esnaf borçları nedeniyle köşeye sıkışmış durumda. Bu borçlar pandemi bitene kadar dondurulmalı. İcra dairelerini geçici olarak kapatın” diye koknuştu. 

‘GELİN HALLERİNİ GÖRÜN'

Ankara'nın Türkiye'deki icra mahkemelerinin merkezi durumunda olduğuna dikkat çeken Tekin, iktidara şunları söyledi: 

“Artık sözün bittiği yerdeyiz. Burası AKP Genel Merkezi'ne oldukça yakın, AKP'li siyasetçiler, milletvekilleri de gelip burada vatandaşın halini görsün. 12 katlı bina tıklım tıklım. Milyonlarca insan gece yastığa başını koyduğunda evim, arabam elimden gidecek mi endişesi içinde.” 

Tekin, vatandaşın geçim derdi sebebiyle...