02 / 05 / 2024

icralık gayrimenkul sayısı 2015te ne kadar oldu

icralık gayrimenkul sayısı 2015te ne kadar oldu

Batık krediler 40 milyar lirayı geçerek korkutucu boyutlara ulaşırken icra yoluyla elde ettiği gayrimenkuller bankaları zengin etti. 16 bankanın elindeki gayrimenkul sayısı 6 bin 678'e çıktı.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Nidapark Küçükyalı'da konut ve ticari ünite sayısı değişti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nidapark Küçükyalı projesinde konut ve ticari ünite sayısının değiştiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti. İşte Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'daki o değişikliğin detayları...

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 15 Temmuz sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen şirket ve gayrimenkul sayısıyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

icralık gayrimenkul sayısı 2015te ne kadar oldu Haberi

icralık gayrimenkul sayısı 2015te ne kadar oldu

Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler nedeniyle binlerce ipotekli konut, arsa, tarla, fabrika, dükkân bankaların eline geçti. Geri dönmeyen kredilere karşılık haciz yoluyla el koydukları gayrimenkuller nedeniyle bankalar, emlak zengini oldu. 


Halkbank'ta 1496, Vakıfbank'ta 1483, Yapı Kredi'de 885, Denizbank'ta 516, Ziraat Bankası'nda 438, Garanti'de 376, Türkiye Finans'ta 362, Finansbank'ta 361, Türkiye Ekonomi Bankası'nda 285 İş Bankası'nda 189, İNG Bank'ta 133, Albaraka Türk'te 128, Akbank'ta 90, Kuveyt Türk'te 19, HSBC'de 10, Fibabanka'da 6 gayrimenkul ilanı yayında. Bankaların elinde yüzlerce konut, mesken, işyeri, bina, arazinin yanı sıra ofisten mağazaya, tarladan fındık ve meyve bahçesine, villadan otele, mezbahadan düğün salonuna, benzin istasyonundan, LPG dolum tesisi, un, çay, maden suyu, tekstil ve tuğla fabrikasına kadar onlarca değişik gayrimenkul bulunuyor. 


Anadolu'da yoğun

Bankaların internet sitelerinde yer alan ilanlara...