03 / 05 / 2024

İçtaş-Astaldi imar

İçtaş-Astaldi imar

3. Boğaz Köprüsü inşaatını yürüten İÇTAŞ-ASTALDİ Ortak Girişimi, İstanbul'da büyük bir çevre katliamına neden olabilecek 29 adet tesis kurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsat izni istedi...

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Muş'ta imar planına deprem düzenlemesine başlanıldı! İşte detaylar!

Muş’ta imar planında değişikliğe gidildi. Konuya dair Muş Belediye Başkanı Feyat Asya açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Arnavutköy Taşoluk imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Taşoluk Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Çekmeköy Taşdelen imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Taşdelen Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

ÖİB'den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bazı şehirlerde yer alan taşınmazların nazım ve imar planı değişikliklerini onayladı.

İçtaş-Astaldi imar Haberi

İçtaş-Astaldi imar

Aydınlık, Türkiye gündemini sarsacak konuları, yine ilk kez ve belgeleriyle gündeme getirmeye devam ediyor. Güzergâh skandali yüzünden Türkiye gündemine oturan 3. Boğaz Köprüsü'nün yapım işini üstlenen İÇTAŞ-ASTALDİ Ortak Girişim grubu, bu kez de İstanbulluları ve çevrecileri ayağa kaldıracak sürpriz bir girişimde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuran grup, İstanbul'un ormanlarıyla ünlü 10 ayrı bölgesinde, Taş Ocakları, Beton Tesisleri ve Asfalt Plantları kurabilmek için ruhsat izni istedi. Ruhsat izni istenen bölgelerin tamamının devlet hazinesi üzerine kayıtlı ormanlık alanlar olduğu belirtiliyor. 


10 ayrı bölgede 29 tesis kurulacak Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ruhsat izni için başvuran İÇTAŞ-ASTALDİ Ortak Girişim Grubu'nun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ve ilgili kurumlara da bu konuda girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Grubun yaptığı başvurunun yeni çizilen 3. Köprü...