09 / 05 / 2024

İflas eden ev sahibine kira ödenir mi

İflas eden ev sahibine kira ödenir mi

Kiracının iflası halinde kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebiliyor. Peki ev sahibinin iflas etmesi halinde sözleşme feshedilir mi? İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

Bunu yapan ev sahiplerine kara haber! Kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getirirken bir kara haberle daha karşılaştılar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Ev sahipleri aman dikkat! Bakın kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri sıkıntılarını sosyal medya üzerinden sık sık dile getiriyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil'den kira sözleşmeleri ile ilgili çarpıcı bir paylaşım geldi. İşte o paylaşım...

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Tüm kiracıların bilmesi gerekiyor... Bu tarihe kadar kesinlikle yaptırın kontrol edin

Türkiye'de uygulanan mevcut yasalara göre kira geliri elde eden ev sahiplerinin bu geliri bildirmeleri gerekiyor. Kira bildirimleri için son tarih de paylaşıldı. Kiracıların da kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla kontrol yapması gerektiği belirtildi.

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Türkiye genelinde enflasyonla birlikte artan kiralara bir de deprem felaketi eklenince, fiyatlar astronomik rakamlara yükselirken, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da artık karakola taşındı.

'Kripto kralı' battıktan sonra ilk kez konuştu! Beş parasız ortada kaldı

İflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık yapmadığını ifade etti. Şirketin iflasından sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıkan Sam Bankman-Fried, New York Times gazetesine “Kötü bir ay geçirdim ve neredeyse hiç param kalmadı” diye konuştu. İşte tüm detaylar...

English Home mutfak ürünlerinde yüzde 60 indirim! English Home 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Dönem trendlerini evlere taşımaya devam eden ev tekstil mağazası English Home’da sofra ve mutfak grubunda sepette yüzde 50 artı 20 indirim fırsatı sizleri bekliyor.

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Fahiş kira talep eden ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmelerindeki artışı ve tahliye şartlarını kaleme aldı.

Ev sahiplerine yapılandırma müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahiplerine yapılandırmadan faydalanmaları için mektup gönderdi. Mektupta kira geliri elde edemeyen ve eden ev sahipleri için yapılandırma şartları açıklandı.

Tuba Ünsal Yalıkavak'tan ev aldı!

Gayrimenkul yatırımlarına devam eden eski manken Tuba Ünsal, Bodrum Yalıkavak'tan ev satın aldı. 

İflas eden ev sahibine kira ödenir mi Haberi

İflas eden ev sahibine kira ödenir mi

İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?

Kira ilişkilerinin düzenlendiği Borçlar Kanunu hükümlerine göre kira sözleşmesinin fesh edilme sebepleri arasında "iflas" hususu da yer alıyor. Kanuna göre, kiracının iflası halinde kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebiliyor. Konu ile ilgili kanun hükmü aşağıda yer alıyor.


2. Kiracının iflası

MADDE 332- Kiracı, kiralananın tesliminden sonra iflas ederse kiraya veren, işleyecek kira bedelleri için güvence verilmesini isteyebilir.


Kiraya veren, güvence verilmesi için kiracı ve iflas masasına yazılı olarak uygun bir süre verir. 


Bu süre içinde kendisine güvence verilmezse kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebilir.


Peki, ev sahibinin iflas etmesi halinde sözleşme feshedilir mi? İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?


İcra ve İflas hukuku ile Kira hukuku gereğince, kiraya...