30 / 04 / 2024

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Türkiye genelinde enflasyonla birlikte artan kiralara bir de deprem felaketi eklenince, fiyatlar astronomik rakamlara yükselirken, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da artık karakola taşındı.



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konut ihtiyacı had safhaya yükselirken, iki odalı evlerin kiraları da büyük şehirlerde asgari ücretle yarışır oldu.

Zaten sürekli artan enflasyon nedeniyle kıt kanaat yaşamaya çalışan vatandaş, depremin arından artan kira fiyatlarıyla başa çıkamaz hale geldi.

Geçtiğimiz yılın haziran ayında çıkarılan kararla,yıllık kira bedelinin yüzde 25’i geçmesi yasaklansa da, uygulamada bu ne yazık ki kaale alınmıyor.

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

İşte tüm bu yaşananlardan dolayı zamlar nedeniyle ne yapacağın şaşırmış kiracılar çözüm yolu bulamıyor. Üstelik yaşanan bu kriz, Kahramanmaraş merkezli tarihi depremlerden sonra iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiren bu durumlardan biri de depremin vurduğu 11 ilden biri olan Adana’da yaşandı.

Edinilen bilgiye göre Adana'da kira bedelini 800 liradan 5 bin liraya yükselten ev sahibi, kiracının şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alındı.


Geri Dön