30 / 04 / 2024

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Türkiye genelinde enflasyonla birlikte artan kiralara bir de deprem felaketi eklenince, fiyatlar astronomik rakamlara yükselirken, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da artık karakola taşındı.



Enflasyon nedeniyle zaten oldukça yükselmiş olan ev kiralar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından rekor üstüne rekor kırıyor. Son aylarda asgari ücretle yarışan kira fiyatlar, kiracıları isyan etme noktasına getirdi.

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Artan kiralar nedeniyle büyük şehirlerden göç dalgası her geçen gün büyürken, özellikle büyük deprem felaketinin ardından tersine göç hızlandı.

Deprem nedeniyle adeta yerle bir olan 11 ilde yaşayan vatandaşlar ya köylerine ya da çevre kentlere göç ederken, kiralar da astronomik rakamlara yükseldi. Üstelik artan fiyatlar sadece kiracıları değil, emlakçılar da isyan ettirdi.

Konuyla ilgili peş peşe açıklamalar yapan emlakçılar, duruma müdahale edilmesi için çağrılar yaptı.

Depremin vurduğu kentlerden biri olan Adana’da ise fahiş kira artış talep eden bir ev sahibi polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesinde yaşayan ve evini kiralayan Aynur K'nın ev sahibi kendisinden 800 TL olan kira bedelini 5 bin TL’ye çıkardı. Kiracının itirazına rağmen geri adm atmayan Emin Ç, kiracının durumu polise bildirmesiyle gözaltına alındı.

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?


Geri Dön