29 / 04 / 2024

iflas eden kiracı nasıl tahliye edilir

iflas eden kiracı nasıl tahliye edilir

Kiralamalarda taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getirmesi halinde sözleşmeyi her zaman feshedebiliyor. Peki, kiracı iflas ederse ne olur? İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bunlar yapılmazsa kiracı evi derhal tahliye etmeli! Ev sahiplerinden şok eden açıklama! 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından, kiracılar ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte EVSİAD tarafından X sosyal medya hesabından yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru doktora mahkemeden sevinçli haber! 20 ayın sonunda kiracısını tahliye etti!

20 aydır kiracısı ile mücade eden ünlü doktor Dağıstan Ayan'a mahkemeden sevinli haber geldi. Kiracısını çıkardığını duyuran Dağıstan mutlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında süregelen sıkıntılar, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Sıkıntı yaratan sorunlardan biri de bazı kiracılar komşuları için hayatı çekilmez hale sokabiliyorlar. 

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Kiracısıyla kavga eden işyeri sahibi polise otomobili ile çarptı! Bu kadarı da olmaz dedirten olay...

Nevşehir'de kiracısıyla kavga eden iş yeri sahibi olaya müdahale eden polis memuruna arabasıyla çarptı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Ev sahiplerini şok eden haber: Artık bu paralar kiracı ile beraber ödenecek!

Ev sahibi ve kiracılar arasında çözümlenmesi gereken sorunlarda arabuluculuğa başvurulması halinde ortaya çıkan masraflar, artık kiracılar ve ev sahipleri ile birlikte ödenecek.

iflas eden kiracı nasıl tahliye edilir Haberi

iflas eden kiracı nasıl tahliye edilir

İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Mesken veya işyeri gibi taşınmaz kiralamalarında kiracı ve kiraya veren bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Kiraya veren istediği zaman kiracısını çıkaramadığı gibi, kiracı da kira bedelini zamanında ödemek ile yükümlü oluyor.


Kira sözleşmesi süresinden önce ancak kanunda belirtilen haklı nedenlerin oluşması durumunda feshedilebiliyor. Ayrıca, yenilenen ve bu nedenle süresiz kira sözleşmesi niteliği kazanan kiralamalarda da haklı nedenler olmadıkça kira sözleşmesi feshedilemiyor.


Ancak taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim süresine uyarak her zaman feshedebiliyor.


Hâkim, durum ve koşulları göz önünde tutarak, olağanüstü fesih bildiriminin parasal sonuçlarını karara bağlıyor. Peki, kiracı iflas ederse ne olur? İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?


Kiracının iflası

Kiracı, kiralananın tesliminden...