02 / 05 / 2024

Iğdır Orman ve Su İşleri Bakanlığı projesi

Iğdır Orman ve Su İşleri Bakanlığı projesi

Arıtma tesisi bulunmadığı için içme suyu sorunu bulunan Iğdır'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın projesiyle 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.

Jenerik İnşaat Metal Peyzaj Orman Ürünleri Ve Turizm Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jenerik İnşaat Metal Peyzaj Orman Ürünleri Ve Turizm Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 350 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Albayrak tarafından kuruldu.

TOKİ Iğdır kura sonuçları açıklandı mı? Iğdır TOKİ 2+1 ve 3+1 kura sonucu 9 Kasım 2022!

TOKİ Iğdır kura sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı TOKİ Iğdır projelerine başvuranlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ Iğdır kura sonuçları açıklandı mı? İşte Iğdır TOKİ 2+1 ve 3+1 kura sonucu 9 Kasım 2022 detayları...

Iğdır Merkez TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Iğdır Merkez 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Iğdır Merkez ilçesinde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Iğdır Merkez ilçesinde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Iğdır Merkez ilçesi sosyal konut projesi...

TOKİ Iğdır Merkez'de 550 adet konut 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Sosyal Konut 2022 projesinin tüm detayları açıklandı. Türkiye'de merakla beklenen TOKİ Sosyal Konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Peki, TOKİ Iğdır'da kaç konut yapacak? TOKİ 2022 Iğdır hangi ilçelerde inşa edilecek?

5 soruda TOKİ Iğdır Sosyal Konut Projesi 2022! Iğdır ucuz konut projesinde dahilinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Iğdır konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Iğdır ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

TOKİ Iğdır kura çekilişi ne zaman? Iğdır Merkez TOKİ kura sonucu 8 Ağustos 2022!

TOKİ Iğdır kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve Iğdır Merkez TOKİ kura sonucu 8 Ağustos 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Iğdırlıların yüzünü güldüren proje ile ilgili merak edilen detaylar...

Ekmeğe üç ayda ikinci zam geldi! Ekmek ne kadar oldu?

Son bir haftada İstanbul, Elazığ, Iğdır, Kocaeli ve Kayseri’den ekmeğe zam haberleri geldi. Peki ekmek fiyatları artmaya devam edecek mi? En son hangi şehirde ekmeğe ne kadar zam geldi?

Vatandaşa şok üstüne şok: Ekmeğin gramajı düşürüldü, fiyat zamlandı!

Aydın Kuşadası'nda 220 gram olarak satılan ekmek 200 grama düşürüldü ve fiyatı 3 TL'den 4 TL'ye zamlandı.

Iğdır'da 22.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Iğdır İl Özel İdaresi, Iğdır Merkez Baharlı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 22 milyon 670 bin 210 TL bedelle satışa çıkardı.

Iğdır'daki 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Iğdır'da 40 yıla aşkın süredir yaşanan tapu kirizi Vali ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim'in araya girmesiyle çözüldü.

5 ilde arazi toplulaştırması kararı!

Bugünkü 31614 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Afyonkarahisar, Sivas, Iğdır, Manisa ve Bilecik'te bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Bakanlığı projesi Haberi

Iğdır Orman ve Su İşleri Bakanlığı projesi

Arıtma tesisi bulunmadığı için içme suyu sorunu bulunan Iğdır'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın projesiyle 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapımı için sözleşme imzalandı.


Bakanlığın, kentin 2045 yılı nüfus planlamasına göre hazırladığı proje sayesinde 250 bin kişiye birinci kalitede içme suyu sağlanacak.


Proje kapsamında ihtiyaç olunan su, yapımı devam eden Ünlendi Barajı'ndan karşılanacak. Günde 125 bin metreküp suyu arıtacak arıtma tesisinde ise 8 adet su haznesi yer alacak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 12 yılda Iğdır’ın içme suyu meselesini uzun vadede çözmek maksadıyla çalıştıklarını aktardı.


Bakanlık olarak son 12 yılda 100 bin 190 dekarlık zirai arazinin sulama şebekesinin yenilendiğini vurgulayan...