01 / 05 / 2024

Iglo Architects konteynır

Iglo Architects konteynır

Iglo Architects tarafından Almanya’da Suriyeli mülteciler için tasarlanan yaşam konteynırları, sığınmacıların barınak sorunlarına yaşamsal ihtiyaçlar bağlamında çözümler sunuyor.

Konteynır evlerde şoke eden gelişme! Üretimi durdurulabilir! Sebebi bakın neymiş!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan vatandaşların barınma sorununun giderilmesi için konteyner evler büyük bir rağbet gördü. Ancak konteynır evlerde üretim sorunu ortaya çıktı.

Elazığ deprem konutları teslimi ertelenecek iddiası!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında konteynır kente yaşamlarına devam eden vatandaşlar evlerine kavuşacaklarını günü bekliyor. 

Murat Kurum: Bayraklı'da 1000 konteyner kuruyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bayraklı'da ilk etapta bin konteynır kuruyoruz, çalışmalar dün başladı, 19 gün sonra teslim edeceğiz." dedi.

Iglo Architects’in tasarladığı YC Inox fabrikasında inşaat çalışmaları hız kesmiyor!

Mimari tasarım süreci Iglo Architects tarafından sürdürülen, Tayvanlı çelik devi YC Inox’un Dilovası’ndaki 80 milyon dolarlık dev yatırımının inşaatına ihale sürecinin tamamlanmasıyla star verilecek. Projede 2021 yılının son çeyreğinde test üretimlerine geçilmesi hedefleniyor.

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında konteyner evler yapılıyor!

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında 8 konteynırın 3 metre kadar yükseğe direkler üzerinde yapıldığı görüldü. 'Konteyner evler'de konaklama hizmeti verileceği iddia ediliyor...

Asitane’nin İstanbul’daki ofisinde Iglo Architects imzası!

Iglo Architects, film ve fotoğraf prodüksiyon şirketi Asitane’nin İstanbul’daki ofisini dizayn etti. Asitane, çalışan konforunun ve verimliliğinin maksimum düzeyde tutulduğu, sıcak ve dinamik bir iç mekan olarak hayata geçirildi.

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını üstlendi! 

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını ve uygulamasını üstlendi. Iglo Architects, AT Kearney Türkiye ofisini, atıl kalma riskine sahip pek çok alanda daha az metrekare kullanarak, ferah ve rahat çalışılabilen mekanlar haline getirdi...

YC Inox’un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

Tayvanlı çelik devi YC Inox’un Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edeceği 80 milyon dolarlık dev yatırımda mimari partneri Iglo Architects oldu.

Tayvanlı YC Inox'un dev yatırımındaki mimari partneri Iglo Architects!

Mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects, Türkiye’de sıfırdan yapılacak olan ilk Tayvan yatırımının mimarı projesini üstlendi.

Boytorun Architects’e Mercedes Benz Vadi İstanbul projesiyle birincilik!

Boytorun Architects tarafından tasarlanan Mercedes Benz Vadi İstanbul projesi, The Architecture Community tarafından organize edilen International Architecture Awards’ta “ticari” kategoride birincilik ödülüne layık görüldü...

Dakar Tren Garı bu ay açılıyor!

Senegal’de toplamda 21 farklı noktada hayata geçirilecek olan tip tren garı projelerinin ilki niteliğindeki Dakar Tren Garı bu ay içinde açılış yapacak. Tren garının danışmanlığını Iglo Architects üstlenmişti. 

Avcı Architects’ten global ölçekli projeler!

Sürdürülebilir mimarlığın Türkiye’deki öncüsü olan Avcı Architects, İstanbul, Londra ve Ljubljana’daki ofislerinde Avrupa’dan Afrika’ya ve Ortadoğu’ya kadar çok geniş bir coğrafyada mimari, iç mimari ve kentsel tasarım projeleri tasarlıyor.

Iglo Architects ile ofis tasarımlarına yeni soluk!

Iglo Architects, Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar liderliğinde mimari ve iç mimari projelere imza atıyor. Şirket, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. İlker Apaydın için yeni muaynehane tasarladı. 

Iglo Architects konteynır Haberi

Iglo Architects konteynır

Yakın zamana kadar geçici kurgularda yapılandırılan konteynırlar, dünyadaki olumsuz gelişmeler sonucunda kalıcı yaşam alanları olarak konumlandırılmaya başlanıldı. Iglo Architects tarafından Almanya’da Suriyeli mülteciler için tasarlanan yaşam konteynırları, son yıllarda yakın coğrafyadaki insanlık dramlarının neden olduğu kitlesel göçler sonucunda ortaya çıkan sığınmacıların barınak sorunlarına yaşamsal ihtiyaçlar bağlamında çözümler sunuyor.


Farklı niteliklerdeki mimari ve iç mimari projeleriyle özgün tasarımlara imza atan Mimar Esen Akyar ve Mimar Zafer Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects, Almanya’daki Suriyeli sığınmacılar için tasarladığı yaşam konteynırlarıyla ülkeler arasındaki olumsuz gelişmeler sonucunda yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler üretiyor. Tasarım aşamasında bir ailenin barınma, korunma ve fiziksel ihtiyaçlar gibi tüm gereksinimlerini karşılamaya yönelik hareket edilen demonte konteynırlar, Alman hükümeti güvenlik standartları çerçevesinde Türkiye’de üretildi. Alman...