29 / 04 / 2024

İhh suriye briket ev inşası

İhh suriye briket ev inşası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılında Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 15 ülke ve bölgede 14 bin briket evin inşaatını tamamladı.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyine briket evler inşa ediyor! Güvenli bölgelerde yeni kentler gün yüzüne çıkacak!

Uluslararası yardım kuruluşları ve Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteğiyle Suriye topraklarında başlatılmış olan briket ev çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İHH ve Qatar Charity Suriye'de 1400 konut inşa edecek!

İHH ve Qatar Charity kurumu Suriye'nin  kuzeyindeki Azez ilçesindeki siviller için 1400 konutluk projenin inşaatını başlattı.

İdlib'de 450 briket ev inşa edildi!

Bağcılar Belediyesi Suriye'nin İdlib kentinde 450 briket ev inşa etti. 

Türk Kızılayı'ndan İdlib'e 1.300 kalıcı briket konut!

Hürriyet gazetesi yazarı Özgür Altuncu, köşe yazısında Türk Kızılayı'nın Suriye’nin İdlib kentine bağlı Meşhad Ruhin bölgesinde 1300 kalıcı briket konutu ihtiyaç sahiplerine teslim ettiğini yazdı. İşte Altuncu'nun o yazısı...

Mardinli lise öğrencileri İdlib'de 6 briket ev yaptırdı!

Mardinli lise öğrencileri biriktirdiği harçlıklarıyla Suriye'nin İdlib şehrinde 6 briket ev yaptırdı.

Türk Kızılay, İdlib'te tamamladığı 784 briket eve aileleri yerleştiriyor!

Türk Kızılay, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde inşasını tamamladığı briket evlerden 784'üne aileleri yerleştirmeye başladı.

Afyonkarahisarlı öğretmenler Suriyeli aile için briket ev inşa etti!

Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Fatih Ortaokulu öğretmenleri tarafından toplanan para ile Suriye'de ihtiyaç sahibi bir aile için briket ev inşa edildi. 

Sadakataşı, İdlib'teki 250 briket evi savaş mağdurlarına teslim etti!

Sadakataşı Derneği tarafından Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kelbit köyünde hayata geçirilen 250 briket ev, savaş mağduru ailelere teslim edildi.

Sadakataşı Derneği, İdlib'deki 308 briket evi teslim etti!

Çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği, Almanya Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla Suriye'de Beşşar Esed rejim güçlerinin saldırılarıyla zorla yerinden edilen siviller için hayata geçirdiği briket evlerinden 308'inin, ihtiyaç sahiplerine teslimini yaptı.

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

İdlib'e 26 briket ev inşa edilecek!

Suriye İdlib'te ihtiyaç sahipleri için 26 briket evin hayata geçirileceği "Adıyaman Sokağı" oluşturulacak.

İHH 2020'de 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılında Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 15 ülke ve bölgede 14 bin briket evin inşaatını tamamladı.

İHH'nın Azez'de inşa ettiği 154 briket ev ailelere teslim edildi!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Azez'de yetimler için hayata geçirdiği 154 briket evi teslim etti.

İhh suriye briket ev inşası Haberi

İhh suriye briket ev inşası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz yıl  Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 15 ülke ve bölgede, 258 kalıcı eser ve 14 bin briket ev yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vakıf, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında inşa ettiği evlerle yardımlarını genişletiyor. 

İHH, çeşitli ülkelerde hayatlarını zor şartlar altında devam ettirmeye çalışan insanlar için kalıcı vakıf eserleri inşa ediyor. Bölge insanlarının ihtiyaçları için yapılacak eserleri belirleyen İHH, ülke şartlarına göre projeleri geliştiriyor ve inşa edilmesi adına hayırseverlerin destekleriyle çalışmalar hayata geçiyor.

Hayırseverler, sadaka-i cariye hükmündeki bu eserleri tek başına inşa edebildiği gibi aile, arkadaş grubu, iş arkadaşları veya akrabalarıyla da bir araya gelerek yapabiliyor. 

Bu çalışmalar dahilinde 2020'de İHH; 3 sağlık ocağı, 12 okul, 12 kültür...