02 / 05 / 2024

Ihlamur Kasrı

Ihlamur Kasrı

2000 yılında Beşiktaş Belediyesi, Nispetiye Caddesi ile Ihlamur Dere Caddesi arasında bulunan otoparka nikah salonu inşa edecekmiş. 3 bin 200 metrekare olan otoparka nikah salonu inşasıyla 2 bin metrekare yeşil alan kazanılacakmış.

Ihlamur Kasrı'na çok katlı otopark mı yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3 'üncü derece sit alanında bulunan Ihlamur Kasrı ’nın yanındaki açık otoparkın, katlı otoparka dönüştürülmesine onay verdi.

Ihlamur Kasrı'nın yanına kapalı otopark mı inşa edilecek?

Emirgan Korusu’nun ardından bir yapılaşma haberi de Beşiktaş’tan geldi. 3. derece sit alanında bulunan Ihlamur Kasrı’nın yanındaki açık otoparkın, katlı otoparka dönüştürülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin çıktı.

Vakıflar Konut Müdürü Nesrin Güleç evleniyor!

Vakıflar Bankası Maslak Şubesi Konut Müdürü Nesrin Güleç, bugün saat 17:15'te Beşiktaş Nikah Dairesi'nde dünya evine giriyor...

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Nişantaşı Koru'da detaylar belli oldu!

DAP Yapı, yeni projesiyle sağlıklı ev konseptini lüksün merkezi Nişantaşı’na getiriyor. Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında konumlanan projede, yüksek tavanlı evlerde ve daire büyüklüğünde geniş teraslarda kendi havuzuna girebilecek eşsiz manzaranın tadını çıkarabileceksiniz.

Dap Yapı’dan Nişantaşı’nda dev koruya komşu sağlıklı evler!

DAP Yapı, yeni projesiyle sağlıklı ev konseptini lüksün merkezi Nişantaşı’na getiriyor. ‘Sağlıklı Ev’ konseptinde inşa edilen proje, lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında yer alıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hıdiv Kasrı için devrede!

İstanbul'un birinci grup tescilli yapıları arasında yer alan Hıdiv Kasrı'ndaki tünel kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi binanın orijinal durumuna getirilmesini istedi.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Kasr-ı-Derya ve Kasrı-Ahsen projeleri geliyor! Yeni Proje!

Omran İnşaat imzası ile Kasr-ı-Derya ve Kasrı-Ahsen projeleri hayata geçiriliyır. Şirket ilk etapta 700 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor...

Çengelköy Kasr-ı Âlâ'nın lansmanı yapıldı!

Omran Holding, ilk büyük konut projesini İstanbul'un en gözde semtlerinden olan Çengelköy'de hayata geçiriyor Aile yaşamına uygun olarak inşa edilen lüks yaşam projesi 'Kasr-ı Âlâ'nın, 2019 yılı ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Çengelköy Kasr-ı Ala ön talep topluyor!

Türkiye pazarında büyüme kararı alan Omran Holding'in ilk büyük konut projesi olan 'Kasr-ı  Alâ'da ön talep süreci başladı. 

Ihlamur Kasrı Haberi

Ihlamur Kasrı



Beşiktaş'a yeni nikah salonu


     BEŞİKTAŞ Nispetiye Caddesi ile Ihlamur Dere Caddesi arasında bulunan otopark alanı nikah dairesi olacak. Beşiktaş Belediyesi'nce yapılacak olan tek katlı nikah salonunun altına üç katlı bir otopark inşa edilecek. Toplam 3200 metrekare olan ve tamamı otopark olan sahada nikah dairesinin kurulmasından sonra iki dönümlük bir yeşil alan kazanılmış olacak. Planda yer alan üç katlı otopark ise toprak seviyesinin altında bulunacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, ''Otoparkın toprak seviyesinin altında yapılmasının amacı, toprak seviyesinin üstündeki arazinin büyük bir bölümünü yeşil alan olarak kazanmak istememizdir'' dedi.


     Başkan Namoğlu, Ihlamur Kasrı ile Cumartesi Pazarı'nın karşısında...