09 / 05 / 2024

İhtar çekmeden

İhtar çekmeden

Bu günlerde sıkça karşımıza çıkan konulardan biri de daire sahiplerinin kira alacaklarını tahsil edememeleri ve kiracılarını tahliye edememeleridir. Peki, kirasını ödemeyen kiracıdan kira nasıl alınır?

7 adımda konut kredisi çekmek!

Konut satın alırken bütçeyi artırmak için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de ev kredisi çekmektir. Konut kredisi almak büyük bir karardır ve kredi çekmeden önce dikkate alınması gereken birkaç şey vardır. İşte 7 adımda konut kredisi çekmek...

Kredi çekmek için maaş ne kadar olmalı?

Kredi çekmeden önce vatandaşlar bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Özellikle kredinin maaşla olan bağlantısı, maaşın kredi çekmek için ne kadar olacağı sorgulanıyor. İşte detaylar!

Kredi çekmeden önce mutlaka okuyun! Resmi Gazete'de yayımlandı

BBDK’dan yeni düzenleme geldi. Kredi çekeceklere dikkat. Kredilerde donuk sınıflandırması ile ilgili değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacaklar dikkat! Hesap numarası ve banka kartı bilgilerinizi kontrol edin

Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinde son döneme girildi. Emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacaklara banka hesap numarası ve banka kartı bilgilerini mutlaka para çekmeden önce kontrol etmeli uyarısı yapıldı. Bayram ikramiyesi ödemelerinde son durum..

Kredi borcu olanlar dikkat!

Kredi çekmeden önce bazı aşamaları yerine getirmek gerekiyor. Eviniz, ya da üzerinize kayıtlı bir taşınmaz ipotek altına alınıyor. Ancak borcunuzu ödeyemediğiniz durumunda hakkınızda icra işlemi başlatılabilir.

Konut kredisi çekenler dikkat!

Kredi çekmeden önce bazı aşamaları yerine getirmek gerekiyor. Tüm bu durumlar yerine getirilmiş ama sonrasında işler kötüye gitmişse durum ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Yüzde 1 faiz oranının altında konut kredisi veren bankalar hangileri?

Konut sektörünün hareketlenmeye başlamasıyla vatandaşlar, kredi araştırması yapmaya başladı. Konut kredisi yapılandırmasının çıkıp çıkmayacağı da merak edilen bir diğer konu. Peki konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? Konut kredisi çekmeden önce nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Konut kredisi çekmeden önce vade hesaplanması gerekiyor. Vade uzadıkça faiz yükü daha da artıyor. İşte çekeceğiniz krediye göre taksit tutarları...

Konut kredisi çekmeden önce bilinmesi gerekenler?

Konut kredisi çekmeden önce en uygun konut kredisi seçenekleri nasıl bulunur? Ne kadar konut kredisi peşinatı ödemek gerekir? Konut kredisi kullanabilmek için gerekli evrakların nelerdir?

10 yılda kendini amorti eden tek proje: Colorist Şile!

Türkiye’nin En Kapsamlı Aile Ve Çocuk Konseptli projesi Colorist Şile'de kredi çekmeden, taksit tutarlarınızı bütçenize göre ayarlayabileceğiniz esnek ödeme planları ile yatırım değeri yüksek, huzurlu ve masal tadında bir eviniz olabilir..

Colorist Şile'de kişiye özel ödeme planı!

Kişiye özel ödeme planı avantajları bulunan Colorist Şile’de kısa bir süre için 50 ay sıfır faiz imkânı da sunulmakta. Bankalardan kredi çekmeden, taksit tutarlarınızı bütçenize göre ayarlayabilirsiniz..

TESK Başkanı: AVM'ler esnafı tezgâhtar yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Alışveriş Merkezleri'yle (AVM) ilgili sert eleştiriler getirdi: “Yeşilin yerine AVM diktiler. İnsanlara gidecek yer bırakmadılar.”

Konut kredisi çekerken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi çekmeden önce ödemelerin hesaba katılması gerekiyor. Peki kredi süresi boyunca ödemelerde sıkıntı yaşamamak için neler yapılmalı?

İhtar çekmeden Haberi

İhtar çekmeden

Kirasını ödemeyen kiracıdan kira nasıl alınır..

Bu günlerde sıkça karşımıza çıkan konulardan biri de daire sahiplerinin kira alacaklarını tahsil edememeleri ve kiracılarını tahliye edememeleridir.Kirasını ödemeyen iracılara karşı yapılması gereken yollardan bir tanesi noter üzerinden 1.haklı ihtarname çekilir. Bu ihtarname kiracıya 30 günlük bir süre tanır. 30 günlük sürenin sonunda 2.haklı ihtarname çekilir. Bu iki ihtar çekildikten sonra evsahipleri tahliye davası açma hakkına sahip olur.


Diğer bir yol ise icra takibi ile tahliye isteme yöntemidir. Bu yöntemin uygulanılması için öncelikli olarak bir icra takibi başlatılması gerekmektedir. Uygulamada buna 7-30 adı verilir. Kiracı icra takibinin eline ulaşmasından itibaren 7 gün içerisinde itiraz etmez ve 30 gün içerisinde ödemezse evsahibine tahliye davası açma hakkı doğar. Genelde mahkemeler aksi bir durum yoksa  ilk duruşmada tahliye...