12 / 05 / 2024

İhtiyaç nedeniyle gayrimenkul tahliyesi

İhtiyaç nedeniyle gayrimenkul tahliyesi

Hürses Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot köşe yazısında ihtiyaç nedeniyle gayrimenkulün tahliyesi konusuna değindi. Kızılot; "Kira sözleşmeleri çeşitli sebeplerle sona erebilmektedir. Bunlardan biri de kiralayanın ihtiyaç nedenine dayalı olanlardır" dedi.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyenler için bir paylaşım geldi. İşte Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Satılık konut stokunun yüzde 62 arttığı Muğla’da ortalama konut fiyatı şaşırttı!

11 şehri etkileyen depremden sonra göç devam ederken, artan talep nedeniyle gayrimenkul piyasası hareketlendi. Bu şehirlerden bir tanesi de Muğla oldu. Muğla genelinde ortalama kira 15 bin 336 lira, ortalama satış fiyatı 4 milyon 411 bin 810 lira şeklinde oldu.

İhtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kiraya verilmiş olan bir gayrimenkulün tahliyesi, ancak haklı sebeplerin varlığı halinde mümkün oluyor. Bu nedenler Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Vedat Aşçı: Bu yıl gayrimenkul sektörü için güzel geçecek!

Gayrimenkul sektörü özellikle inşaat sektöründeki artan maliyetler nedeniyle arz ve talepte dengelerin değiştiği yeni bir dönem yaşıyor. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı iyimser. Bu yıl gayrimenkul sektörünün çok iyi bir performans ortaya koyacağını söyledi.

2022'de gayrimenkul yatırımları hızlanacak!

Pandemi nedeniyle iki seneyi durgun geçiren gayrimenkul sektörü, 2022'de yeni yatırımlara hazırlanıyor. Sektör temsilcileri bu yıl içerisinde yeni projelerin hayata geçeceğini söylüyor.

İhtiyaçevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon'un merkez nakli yapıldı!

İhtiyaçevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz. San. Ve Tic. Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. İhtiyaçevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz. San. Ve Tic. Anonim Şirketi’nin merkez nakli Ataşehir’de yapıldı. 

Blockchain teknolojisi gayrimenkul sektörünü nasıl değiştirecek?

Türkiye son günlerde yaşanan dolandırıcılık nedeniyle kripto parayı ve avantajlarını konuşuyor. Peki kripto para ve blockchain teknolojisi gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Peker GYO'nun İngiltere'deki gayrimenkul satışı iptal edildi!

Peker GYO'nun İngiltere'nin Gravesend bölgesinde yer alan gayrimenkulünün satışı İngiltere'de piyasasında yaşanan pozitif gelişmeler nedeniyle vazgeçildi.

İhtiyaç nedeniyle gayrimenkul tahliyesi Haberi

İhtiyaç nedeniyle gayrimenkul tahliyesi

Kira sözleşmeleri çeşitli sebeplerle sona erebilmektedir. Bunlardan biri de kiralayanın (mal sahibinin) ihtiyaç nedenine dayalı olanlardır. 

1-Kiralayanın Kendisiyle İlgili Sebeplere Dayanarak Sözleşmeyi Sona Erdirmesi 6570 sayılı Kanununun yedinci maddesinde, kira sözleşmesini sona erdiren sebepler sınırlı olarak belirtilmiştir. Bu sebeplerden bir kısmı kiralayan ile ilgili olmakla birlikte bir kısmı da kiracıyla ilgili bulunmaktadır. Bazı durumlarda, sonradan ortaya çıkan ihtiyaçlar, kiracının tahliye edilmesini zorunlu kılabiliyor. 


Kiralayanın Kiralananı Mesken Olarak Kullanma İhtiyacı 6570 sayılı Kanun'un 7/b maddesine göre kiralayan, sözleşme konusu kiralananı kendisi, eş/veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa, sözleşmenin sonunda tahliye davası açma imkanına sahip olmaktadır. Bunun için; - Kiralayanın kendisinin, eşinin veya çocuklarının kiralananı mesken olarak kullanma ihtiyacında olması, - Kiralananı mesken olarak kullanma ihtiyacının gerçek olması, - Kiralananı mesken...