18 / 05 / 2024

İhtiyaçtan kiracı

İhtiyaçtan kiracı

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ancak kanunda yazan haklı gerekçeler olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, "ihtiyaç" haklı neden olur mu? İhtiyaçtan kiracı çıkarmak mümkün mü?

Vehbi Koç’tan kiracılı ev yorumu: Arsa altındır, üstüne bina yaparsan gümüş, içine kiracı sokarsan teneke olur

Elinde parası olanlar nasıl değerlendireceğini düşünürken Borsa Yatırımcısı Levent Ağan, Koç Grubu’nun kurucusu Vehbi Koç’un bir yatırım tespitini paylaştı. Vatandaştan şu an tenekenin bile kiracılı evden daha değerli olduğu yorumları geldi.

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi! Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi! 

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi. Demet Akalın ve Feraye Tanyolaç'tan sonra şimdi de güzel ve başarılı oyuncu Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi. İşte haberin detayları...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibinin eve ihtiyacım var demesi tahliye için yeterli mi?

Ev sahiplerinin kiradaki evlere ihtiyaçlarının olması halinde kiracıları evden çıkarmak isteyebiliyor ve du durum da ev sahiplerinin bahanesi de olabiliyor. Buna göre, bir kiracı ihtiyaçtan dolayı evden çıkarılır mı?

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Fahiş kira sebebiyle büyüyen ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları resmen kördüğüm olmuş durumda. Uzman Doktor Dağıstan Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda davanın 20. ayına girdiklerini belirtti ve "Umarım bir gün şu eve kavuşurum artık" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sosyetenin tanınmış isimleri Can ve Ahu Has çifti yeni ev sahipleri ile mahkemelik oldu!

Ev sahipleriyle sorun yaşayan sosyetenin tanınmış çifti, soluğu mahkemede aldı. Caroline Koç'un sattığı konutta kiracı olarak bulunan ünlü çift, yeni ev sahibiyle anlaşamadı.

Ev sahiplerine ek vergiye EVSİAD'tan tepki! Siyasetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' cevap verdi!

EVSİAD sosyal medya hesabı X'ten ev sahiplerine ek vergi konusundaki tepkisini siyatsetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' gösterdi. 

Kiracını Tanı Formu geliyor! EVSİAD açıkladı: Bu iki formu doldurmayan kiracıya ev yok!

EVSİAD'ın X sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla 'Kiracını Tanı Formu'na dikkat çekildi. Peki Kiracını Tanı Formu nedir? İşte ev sahiplerinin yeni yöntemi...

Kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? Ev sahipleri aman bunlara dikkat! 

‘Alt kiralama’ olarak tanımlanan, kiracının evi başkasına kiralama durumu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! İzin belgesi olmayana 1 Ocak’tan itibaren ceza geliyor!

Kiracısı olduğu mülkü başkalarına günlük kiraya verenlere çok büyük ceza geliyor. 1 Ocak 2024 itibaren itibaren uygulanacak yasa ile kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de yine aynı ceza uygulanacak.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Kiralık evlerde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Kira uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturacak olan arabuluculuk sistemi 3 gün sonra resmen başlıyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

İhtiyaçtan kiracı Haberi

İhtiyaçtan kiracı

İhtiyaçtan kiracı çıkarmak mümkün mü?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ancak kanunda yazan haklı gerekçeler olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Kanun gereğince 10 yıllık kiracılar hariç; mal sahibi kiracısını ancak kanunda belirtilen haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde çıkarabiliyor.


10 yılı dolduran kiracılar herhangi bir gerekçe sunulmadan; yalnız tahliye şartlarına uyulmak kaydıyla çıkarılabiliyor. 


10 yıl doldurmayan kiracıların tahliyesi için aranan nedenler şu şekilde; Gereksinim, Yeniden inşa ,Yeni malikin gereksinimi, İmar.


Peki, ihtiyaçtan kiracı çıkarmak mümkün mü?

Tahliyede haklı nedenlerin başında "gereksinim" bulunuyor. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere...