06 / 07 / 2024

İhtiyari deprem poliçesi

İhtiyari deprem poliçesi

İhtiyari Deprem Sigortası, zorunlu deprem sigortası kapsamı dışındaki binalara yaptırabiliyor. Köylerde bulunan yapılar için istendiği takdirde İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabiliyor. İşte ihtiyari deprem sigortası tarifesi..

İzmir'de deprem endişesi başladı! Uzmanlar ne dedi? 

Dün İzmir Karaburun açıklarında yaşanan depremler İzmirli vatandaşların yüreklerini ağızlarına getirirken, akıllarda "depremler 'öncü mü?" sorusunu da getirdi. 

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

30 devlet hastanesi için ''depreme dayanıksız'' kararı! Sağlamlaştırılmadı, resmen yıkıldı! Çözüm yıkmak mı?

Deprem endişesi ülke genelinde yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm çalımaları devam ederken, bazı kurum ve kuruluşlarlda da kapsamlı çalışmalar devam ediyor.Bu kapsamda ülke genelinde 30 hastane yıkıldı...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan şok deprem çözümü: Asgari ücret 40 bin TL olmalı!

Türkiye'nin dört bir köşesinde küçük depremler meydana gelmeye devam ediyor. Büyük deprem endişesi yaşayan vatandaşlar konutlarının dirençsizliğinden endişe duyuruyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan dikkat çeken çözüm önerisi geldi...

Dün akşam 4 büyüklüğünde sallandı: Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu?

Akdeniz'de dün akşam saat 20:33'te Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Peki Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu? İşte ayrıntılar...

Ev yapma maliyeti ortalama 5 milyon TL!

Kredi faizlerinin yüzde 40’ı aşması, konut fiyatlarının artması ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri konuttan arsa yatırımına yöneltti. Arsasını alan da ev yapmaya başladı. 

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden 3. etaptaki 736 deprem konutunun, teslimleri aralık ayında gerçekleştirilecek.

SON DAKİKA! Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Son dakika gelişmesi. AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini kaydetti. İşte ayrıntılar...

Son dakika Muğla - Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

Son dakika AFAD tarafından Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı.

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Samsun'un Atakum ilçesi için son dakika deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle sahil bandının 1. ve 2. derecede yüksek deprem riski taşıdığını söyledi.

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Yeni yılla beraber, pek çok kalemde olacağı gibi sigortalara da zam gelecek. Ancak deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sebebiyle bu yıl konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!

AFAD tarafından verilen son dakika bilgisine göre, saat 20.01'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Edremit'te 7.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiası paniğe sürükledi! Prof. Dr. Naci Görür: İtibar edilmemeli! 

Balıkesir'in Edremit ilçesi için ortaya atılan 7.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiası ortalığı karıştırdı. İşte ayrıntılar...

İhtiyari deprem poliçesi Haberi

İhtiyari deprem poliçesi

İhtiyari deprem sigortası tarifesi!

Köy yerleşimleri -genel olarak gelir düzeyinin düşük olması, binalarda belediye denetiminin bulunmaması ve sigortanın sunumunun zor olması gibi nedenlerle- zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında yer alıyor.


İhtiyari Deprem Sigortası, zorunlu deprem sigortası kapsamı dışındaki binalara yaptırabiliyor. Köylerde bulunan yapılar için istendiği takdirde İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılması mümkün oluyor.


Benzer şekilde, ticari ve sinai amaçlar için kullanılan binalar için de İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabiliyor.


1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olan İhtiyari deprem sigortası tarifesi şu şekilde:


Tarife Tablosu

A- Çelik veya Betonarme Karkas Yapılar

Bölge I - 2,20

Bölge II-  1,55

Bölge III -  0,83

Bölge IV-  0,55

Bölge V -  0,44


B- Yığma Kâgir Yapılar

Bölge I -3,85

Bölge II - 2,75

Bölge III - 1,43

Bölge IV - 0,60

Bölge V - 0,50


C- Diğerleri

Bölge I - 5,50

Bölge II - 3,53

Bölge...