04 / 05 / 2024

İhtiyati tedbirde teminat gösterilmesi

İhtiyati tedbirde teminat gösterilmesi

Davaya konu olan menkul ve gayrimenkulün dava süresince devir ve temlik edilememesi için tapu kaydına ihtiyati tedbir konuluyor. Peki, ihtiyati tedbirin şartları nelerdir? İşte ihtiyati tedbir şartları...

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Kabul etmeyene evi kiralamıyorlar! Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında yeni kriz: Teminat senedi!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ev sahibi evdeki ankastre gibi demirbaşlar için ‘teminat senedi’ istemeye başladı. Kabul etmeyene ise evi kiralamıyorlar. İşte detaylar...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Galerilere 30 milyon liraya kadar teminat şartı getiriliyor

Vergi ve fiyat istikrarı ile ilgili bir takım düzenlemeler içeren ikinci torba kanunla oto galerilerden kaynaklanacak vergi kaçak ve kaybının önüne geçilmesi için teminat mektubu alınması öngörülüyor

DASK teminatı ne kadar olacak?

DASK Genel Koordinatörü Turgut teminat miktarının da 2'ye katlanacağını söyledi.

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

DASK’ta azami teminat tutarı 320 bin TL oldu!

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, DASK'ta teminat bedelinin değişmesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

İnşaat sektöründe teminat mektubu limitleri düzenlenmeli!

Kamu ihale Kanunu hükümlerine göre inşaat firmaları herhangi bir ihaleye girebilmek için öncelikli olarak ihaleye girecekleri idareye girecekleri ihalenin yapım bedelinin yüzde 3’ünün karşılığı olmak üzere geçici teminat mektubu vermekle yükümlü. Peki yeni bir düzenleme yapılacak mı?

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

İhtiyati tedbirde teminat gösterilmesi Haberi

İhtiyati tedbirde teminat gösterilmesi

İhtiyati tedbirin şartları nelerdir?

İhtiyati tedbir talebini şartları, 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununda açıklanıyor. Burada yer alan esaslara göre mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hallerinde, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilebiliyor. 


Birinci fıkra hükmü niteliğine uygun düştüğü ölçüde çekişmesiz yargı işlerinde de uygulanır.


Mahkeme, asıl uyuşmazlığı çözecek nitelikte olmamak şartıyla, tedbire konu olan mal veya hakkın muhafaza altına alınması veya bir yediemine tevdiî ya da bir şeyin yapılması veya yapılmaması gibi, sakıncayı ortadan kaldıracak veya zararı engelleyecek her türlü tedbire karar verebilir. 


İhtiyati tedbir kararında;

a) İhtiyatî tedbir talep edenin, varsa temsilcisinin ve karşı tarafın adı,...