09 / 05 / 2024

İhya edilen gayrimenkullerin tespiti

İhya edilen gayrimenkullerin tespiti

3402 sayılı Kanununun 14 üncü maddesindeki şartların gerçekleşmesi halinde imar ve ihya edenler veya halefleri adına tespit ediliyor. İşte yönetmelik kapsamındaki ihya edilen taşınmaz malların tespiti hükümleri...

Haczedilen gayrimenkullerin satışı için yeni teklif!

Hükümet tarafından düzenlenen torba teklif ile haciz edilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme gelecek. Yeni yasa hacizli gayrimenkuller elektronik ortamda açık artırmayla ile satılabilecek.

İBB’nin kurumlara tahsis ettiği gayrimenkuller amaçları dışında mı kullanıldı?

Geçmiş dönemlerde İBB tarafından bazı kurumlara, vakıflara ve derneklere tahsis edilen  gayrimenkullerin amaçları dışında kullanıldığı ortaya çıktı. 

Reysaş GYO'nun 2020 yıl sonu revize edilen değerleme raporları!

Reysaş GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerin 2020 yıl sonu değerlemelerini yapan değerleme şirketi Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından revize edilen değerleme raporlarını yayınladı.

Gayrimenkulde ''Satıp-geri kiralama'' sistemi!

“Sat-Geri Kirala” sistemiyle finansal kiralamalarda iktisap edilen gayrimenkullerin satışıyla ilgili merak edilen birçok soru bulunuyor. Satışların KDV'ye dahil olup olmadığı ise merak edilen konular arasında...

İstanbul’da gayrimenkul arzı 250 milyar dolara yaklaştı!

TUVIUS’un verilerine göre son üç yılda kent genelinde gayrimenkul arzı yaklaşık 2.5 kat, arz edilen metrekare alanı yaklaşık 3.5 kat, arz edilen gayrimenkullerin oluşturduğu yıllık ticari hacim ise dolar bazında 3 kat artarak 249,43 milyar dolara ulaştı.

Emlak Konut GYO neden öneriliyor?

Emlak GYO, ağırlıklı olarak TOKİ'den temin ettiği kıymetli arazileri yüklenicilere ihale ederek, inşa edilen gayrimenkullerin satışından gelir payı aldığı modeliyle yatırımcılarına inşaat sektörüne düşük riskli yatırım olanağı sunuyor.

Martı GYO portföy değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföylerinde bulunan gayrimenkullerin Adres Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık'a yaptırılan değerlemesini ve tespit edilen ekspertiz değerlerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Pendik Batı Mahallesi'nde riskli ilan edilen alan ne olacak?

Bakanlar Kurulu kararı ile 'Riskli Alan' ilan edilen ve Pendik Belediyesi'nin hazırladığı raporlarda "ilçenin en prestijli alanlarından biri" olarak gösterilen Batı Mahallesi'nde oturanlar, yeni yapılacak konutlarının küçülmesi, yerlerinden edilme endişes

Gayrimenkul sermaye iradı ek föy nedir?

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri, gayrimenkul sermaye iradı olarak belli koşullarda beyanname verilerek vergiye tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı ek föy nedir?

Kira gelirinden indirilecek giderler 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, vergiye tabi tutuluyor. Peki beyanname sürecinde kira gelirinden indirilecek giderler 2015! nelerdir?

1988 yılında Boğaz'da inşa edilen villalara alıcı çıkmıyormuş!

1989 yılında İstanbul Boğazı'nda inşa edilen villalara alıcı çıkmıyormuş. İstanbul'da zenginden çok, Boğaz'a villa yapılması villalara talebi azaltmış. İnşası devam eden bin 335 villayı satabilmek için firmalar büyük kampanya başlatmışlar.

Gayrimenkul sermaye iradı ödenen anlaşmalı bankalar!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi; vergi dairesine ve anlaşmalı bankalara ödenebiliyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı ödenen anlaşmalı bankalar hangileridir?

Gayrimenkullerin gerçek bedeli üzerinden beyan edilmesi toplantısı!

Didim Vergi Dairesi Müdürlüğünce “Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden beyan edilmesi” ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi..

İhya edilen gayrimenkullerin tespiti Haberi

İhya edilen gayrimenkullerin tespiti

İhya edilen taşınmaz malların tespiti!

Taşınmaz malların sınırlandırma, tespit ve kontrol işleri yönetmeliği hükümlerine göre, imar ve ihya nedeniyle yapılan tespitler ile belgesiz olarak yapılan tespitlerin yüz ölçümü toplamları bir çalışma alanı içerisinde sulu arazide 40, kuru arazide 100 dönümü geçemiyor.


İl, ilçe ve kasabaların imar planının kapsadığı alanlar dışında olup da, kamuya ait orta malları, hizmet malları, ormanlar ve bir kamu hizmetine tahsis edilen yerler ile özel kanunları uyarınca Devlete kalan taşınmaz malların dışında kalan araziden, masraf ve emek sarfı ile imar ve ihya edilerek tarıma elverişli hale getirilen taşınmaz mallar, 3402 sayılı Kanununun 14 üncü maddesindeki şartların gerçekleşmesi halinde imar ve ihya edenler veya halefleri adına tespit ediliyor.


Kayıt ve belgelerin kapsamının tayini

Madde 14 - Tapu kayıtları ile diğer belgelerin...