06 / 07 / 2024

iif dolar tahmini

iif dolar tahmini

Eksi reel faiz ve cari açıktaki artış dolar kuru üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu noktada Uluslararası Finans Enstitüsü’nden (IIF) önemli bir adım geldi. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), dolar/TL için 'adil değerini' 9,50 seviyesinden 16,50'ye yükseltti.

Dolar 63 TL olacak. Resmen tarihi verdi

Dolarda fiyatların nereye gideceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor... Uzman isimden ise dikkat çeken bir dolar tahmini geldi. Dolar fiyatlarının gideceği yeri açıkladı.

Fitch'ten son dakika yıl sonu dolar tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda işte tam bu kadar olacak!

Fitch Direktörü ve Türkiye Analisti Morales yatırımcıların gözdesi dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. İşte son dakika yıl sonu dolar tahmini...

Ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan yeni dolar tahmini geldi! Tüm bildiklerinizi unutun! Dolar tam bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru 33 liraya yükseldi. Türkiye'nin gir listeden çıkarılmasının ardından tekrar 32,87 lira seviyesine geriledi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolardaki hareketliliği değerlendirerek geleceği net rakamı açıkladı. 

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Yatırımcılar dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, Barclays analistleri, son zamanlarda istikrarlı seyreden Dolar/TL kurunda yaz aylarında ılımlı da olsa bir yükseliş olabileceğini bekliyor. 

ABD’li dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi! Dolar kuru işte bu tarihte 39 TL olacak!

ABD merkezli büyük yatırım bankası Morgan Stanley, 2025 yılının ilk çeyreğine kadar faizlerin değişmeyeceğini belirtirken; 2025 ortasında dolar/TL’nin 39’a yükseleceğini açıkladı. Morgan Stanley ayrıca 4 Türk bankası için hedef fiyatlarını da açıkladı.

Dolar için şaşırtan yıl sonu tahmini geldi! Dolar kuru 2024 sonunda kaç TL olacak? 

Hem doları olanlar hem de dolar almak isteyenler dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki dolar kuru 2024 sonunda kaç TL olacak? 

S&P'den yıl sonu dolar tahmini! Dolar sene sonunda ne kadar olacak? 

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Üç dünya devinden peş peşe dolar kuru tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? Hemen bakın!

Üç dünya devi yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru için tahminlerini peş peşe açıkladı. Peki dolar kuru yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü ekonomist dolar kurunun Eylül 2024'te ne kadar olacağını açıkladı, rakamı görenler inanamadı!

Yatırımcıların gözdesi dolar kurunda hareketlilik azalırken, ünlü ekonomistten de çarpıcı bir açıklama geldi. İşte son dakika dolar kuru tahmini...

Bank of America'dan yeni dolar tahmini! Yıl sonunda dolar tam bu kadar olacak!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Bank of America (BofA), yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Dolar yatırımcısını şaşkına çeviren dolar tahmini! Para piyasaları uzmanı Şirin Sarı açıkladı! 25 TL olacak!

Yatırımcılar dolar kurunun ne olacağını merak ederken, yabancı kurumlardan dolar tahmini geldi. 25 lira olacağına yönelik gelen açıklamalar yatırımcıları şaşkına çevirdi. İşte son dakika dolar tahmini...

S&P’den dolar tahmini! 2025'te dolar kaç Türk Lirası olacak?

S&P Global ekonomideki kademeli dengelenme ile beraber Türk bankalarındaki dengesizliklerin terse dönmesi beklediğini ifade etti. Bu doğrultuda, S&P'nin yayınladığı notta ayrıca dolar/TL tahminine de yer verildiği belirtildi.

IMF açıkladı: Türkiye’de enflasyon da dolar da yüksek kalmaya devam edecek!

IMF Bahar toplantısında Dünya Ekonomik Görünümü raporunda Türkiye ile ilgili tahminlerini de paylaştı. Raporda 2024 yılı için enflasyon tahmini yüzde 45 seviyelerinde açıklanırken doların da yükselişine devam edeceği görüldü..

iif dolar tahmini Haberi

iif dolar tahmini

IIF, dolar kuru için gerçeğe uygun değer rakamını 9,5'ten 16,5'e yükseltti. Ajans, rakamı Mayıs 2021'de 7,5'ten 9,5'e çıkarmıştı.

Türkiye'de Mart ayı enflasyonunun yüzde 60'ı geçmesi ve cari açığın hızla artması beklenirken, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 14'te tutarak kredi büyümesini enflasyonun altında bırakıp TL üzerindeki baskıyı artırıyor.

KREDİ BÜYÜMESİ VE CARİ AÇIK VURGUSU

IIF Başekonomisti Robin Brooks, dolar/TL’deki adil değer güncellemesi ile ilgili hızlı kredi genişlemesinin ve artan emtia fiyatlarının cari açığın artmasına neden olduğunu söyledi.

Brooks, Emtia fiyatlarını yükselten Rusya’nın Ukrayna işgalinin de öncesinde hızlı kredi genişlemesi cari açığı artması olduüunu söyledi.

Türkiye'de pandeminin ilk dönemini bile geride bırakan büyük bir kredi büyümesi olduğuna dikkat çeken Brooks, yüksek kredi büyümesinin yüksek enflasyondan kaynaklandığını ancak genel tablonun TL üzerinde değer kaybı baskısı yarattığını...