21 / 05 / 2024

İkamet tezkeresini kaybedenler

İkamet tezkeresini kaybedenler

Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım? Gibi sorularınızın yanıtı 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu 'nda açıklanıyor...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Ücretsiz doğal gaz imkanından yararlanmak isteyenler aman dikkat! Son dakika açıklaması peş peşe geldi!

İkamet ettikleri konumda doğal gaz hattı olan vatandaşlar, mutfakta doğal gaz dönüşümlerini yaparak tam bir sene boyunca her ay ücretsiz 25 metreküp doğal gaz imkanından faydalanabilecek.

Depremde yakınlarını kaybedenler dikkat! Cenaze ödemesi yapılacak, aylık bağlanacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni kararlar açıkladı. Buna göre depremde yakınlarını kaybedenlere maaş bağlanması ve cenaze parasına kadar birçok kolaylık sağlandı işte detaylar…

Kaybedenler liginde Türk Lirası ilk üçe girdi!

TL, KKM hesabı ve döviz talebini sınırlayan para politikalarına rağmen kan kaybından kurtulamadı. 50 büyük ekonomi içindeki ülkelerin para birimleri arasında TL, Arjantin Pesosu ve Mısır Lirası’ndan sonra en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.

İŞKUR'dan büyük destek! İşsiz kalanlara 2 bin 157 TL ödeme yapılıyor! Hemen hesaplarınıza bakın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ilanları yayınlamaya devam ederken öte yandan da işsiz kalan vatandaşlara aylık olarak ödemeler yapmaya devam ediyor. İşini kaybedenler için aylık 2 bin 157 TL ödeme yapan İŞKUR'un işsizlik ödeneğini PTT'den de alabilirsiniz. Hemen hesaplarınıza bakın...

Sinop Ayancık'ta afetzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Sinop'ta 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde konutlarını kaybedenler, AFAD Başkanlığınca Ayancık'taki Babaçay köyünde kurulan yaşam konteynerlerine yerleşti. Konteynerlerde 1,5 ayı geride bırakan selzedeler, yeni yapılacak olan konutları için gün saymaya başladı.

İzmir'de yeni bir felakete yol açabilir!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depreminin ardından Bayraklı ilçesinde bazı orman alanlarının evlerini kaybedenler için kalıcı konut yapılmak üzere 'orman' dışına çıkarılmasının yeni bir felakete sebep olabileceği belirtildi.

Kamet İnşaat Tekstil Ve Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kamet İnşaat Tekstil Ve Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile M. Majolie Kamaha tarafından kuruldu.

Seddar Yavuz: Bu şehirde riskli hiçbir yapıyı bırakmayacağız!

17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depreminde hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen anma töreninde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada "Bu şehirde riskli hiçbir yapıyı bırakmayacağız" dedi.

İkamet tezkeresini kaybedenler Haberi

İkamet tezkeresini kaybedenler

İkamet tezkeresi kaybolursa ne olur?

5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu hükümlerine göre, Türkiye'de bir aydan fazla kalacak yabancılar bu müddet bitmeden ikamet tezkeresi almak için gerekli beyannameyi doldurmak üzere yetkili emniyet makamlarına bizzat veya bilvasıta müracaat etmekle ödevlidirler. 


Bu beyanname hiç bir harç ve resme tabi değildir. İş tutmak maksadiyle Türkiye'ye gelen yabancılar geldikleri tarihten itibaren bir ay zarfında ve her halde çalışmaya başlamazdan evvel ikamet tezkeresi almış bulunmalıdırlar. 



Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? "İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. İkamet tezkerelerini kaybedenler in izlemeleri gereken yol, yine aynı kanunda açıklanıyor:


İkamet tezkerelerini kaybedenler 


Madde 11 – İkamet tezkerelerini kaybedenler derhal ilgili makama müracaatla yenisini almaya mecburdurlar. Bunlara kaybettikleri ikamet tezkerelerinin müddeti süresince muteber olmak üzere yeniden...