19 / 05 / 2024

iki kıtayı birleştirecek üçüncü köprü

iki kıtayı birleştirecek üçüncü köprü

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde Asya yakasına konulacak ve köprünün ana halatına ilk bağlanacak olan 12’nci tabliyenin çalışmalarına başlandı.

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortasından geçecek hızlı tren yolu için betonların döküldüğünü açıkladı. Bu proje ile İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı adeta birbirine kenetlenmiş olacak. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

Dairelerde odalar birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerde iki alanın birleştirilip birleştirilmeyeceğini kaleme aldı. 

Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Asya ile Avrupa'yı birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu ışıklandırıldı!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu" ışıklandırıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu tamamlandı! 

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu"nda çalışmaları tamamlandı.

İki kıta Çanakkale'de birleşti! Bu bir konfor projesi!

Dünyanın orta açıklığı en uzun köprüsü tamamlanıyor. Geceli gündüzlü devam eden çalışmalar sonucunda siluet ortaya çıktı. Projenin 18 Mart 2022'de hizmete alınması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki kedi yolunun yüzde 70'i tamamlandı!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu"nda çalışmaların yüzde 70'i tamamlandı.

Çanakkale Köprüsü Marmara'nın transit trafik yükünü sırtlayacak!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü", Marmara Bölgesi'nin transit trafik yükünü de sırtlayacak.

Rize Salarha Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birleştirecek Salarha Tüneli için "Işık Göründü" töreni düzenlendi.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Asya ve Avrupa kıtası birleşiyor! Kuzey Marmara Otoyolu tamamlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Asya ve Avrupa kıtasını birleştirecek Kuzey Marmara Otoyolu’nun Nakkaş-Başakşehir kesimi için ihaleye çıkıyor...

iki kıtayı birleştirecek üçüncü köprü Haberi

iki kıtayı birleştirecek üçüncü köprü

Genişliği 59 metre, uzunluğu 25 metre olan tabliyenin kaldırılması ve yapılan çalışmalar kameralar tarafından görüntülendi.


ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde büyük bir adım daha atıldı. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak olan iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda 78 adet eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23’ünün montaj ve kaynak işlemleri de sona erdi.


3. Boğaz Köprüsü Projesi’nde "Kedi yolu" montajı da geçtiğimiz aylarda tamamlandı. "Ana halat" çekimi için kılavuz görevi görecek "kedi yolu" montajıyla Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya gelmiş oldu. Bu kapsamda üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve 2 şeritli demir...