03 / 10 / 2024

iki maaş alan emekli emlak vergisinden muaf olur mu

iki maaş alan emekli emlak vergisinden muaf olur mu

Emlak vergisi kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip emekliler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki iki maaş alan emekliler emlak vergisinden muaf tutulur mu?

Dul ve yetim aylığı kaç TL? Ocak zammıyla yeni maaşlar ne kadar olacak? İşte son dakika dul ve yetim maaşları... 

Ölen eşinden ya da babasından maaş alan kişiler 2024 güncel zamlı dul ve yetim aylıklarının rakamlarını araştırıyor. Peki dul ve yetim aylığı kaç TL? Ocak zammıyla yeni maaşlar ne kadar olacak? İşte detaylar...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan emekliye 100 bin TL’ye kadar kredi onayı!

Türkiye’nin önde gelen bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan emekli maaşı alan vatandaşlara güzel haberler geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, emekli maaşını kendi bankalarından alan müşterilerine özel, 100 bin TL’ye kadar kredi imkanı vereceğini açıkladı.

Emekliye iki maaş kadar promosyon verilecek! Bankalar yeni promosyon ödemelerini açıkladı!

Bankalar emekliler için kesenin ağzını açtı. Neredeyse emekli maaşının iki katı kadar olan promosyon ödemeleri bankalar tarafından açıkladı. En çok promosyon veren banka hangisi? İşte bankaların promosyon ödemeleri.

Emekli maaşlarında kesinti tehlikesi

Emekli maaşı alan vatandaşlar yanlış kod hatası nedeniyle kesinti tehlikesi yaşadı. Yanlış kodlu primler sorun yarattı.

Emekli vatandaşlar dikkat! Emekli maaşınız kesilebilir

Hem emekli maaşı alan hem de bir yandan çalışmaya devam eden vatandaşlar için üzücü bir haber geldi... Eğer buna dikkat etmezseniz emekli maaşınız kesilebilir.

12 bin 500 TL, 13 bin TL, 15 bin TL, 20 bin TL ve 25 bin TL alan emekliler Ocak 2025’te ne kadar maaş alacak? 

12 bin 500 TL, 13 bin TL, 15 bin TL ve 20 bin TL alan emekliler 2025 yılının Ocak ayında ne kadar maaş alacak? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı emekli maaşları ile ilgili olarak yapılan o hesaplamalar…

Aile Bakanlığı’ndan Dul ve Yetim maaşı alan vatandaşlara müjdeli haber

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenli olarak maaş alan çok sayıda vatandaş var. O vatandaşlar arasında dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara da müjdeli bir haber verildi.

Aile Bakanlığı'ndan evde bakım maaşı alanlar dikkat! Resmen ağustosta bu kadar alacaksınız

Aile Bakanlığı'ndan evde bakım maaşı alan çok sayıda vatandaşımız var... O vatandaşlarımızı ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Resmen ağustosta bu kadar alacaksınız.

Evde bakım maaşı alanlara 9.077 TL müjdesi geldi. 1 şart varsa sonra resmiyet kazanır

Türkiye'de evde bakım maaşı alan ya da almak isteyen çok sayıda vatandaş var. Evde bakım maaşları 9 bin 77 TL seviyesine çıkarıldı. Almak için 1 şart var. Sonra resmiyet kazanır.

Evde bakım maaşını 9 bin 77 TL alacaksınız... Tarih resmen belli oldu

Evde bakım maaşı alan vatandaşlarımızı ilgilendiren çok önemli bir gelişme var... Evde bakım maaşını 9 bin 77 TL alacaksınız... Tarih resmen belli oldu.

Evde bakım maaşını 7608 TL alanlar dikkat! Zamlı tarih resmen belli oldu

Devletten evde bakım maaşı alan vatandaşlar zamlı maaşların ne zaman ödeneceğini merak ediyordu. Maaşların zamlı ödeme tarihi de resmen belli oldu.

Kira bedelleri 25 bin 190 TL'yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci düzenlediği basın toplantısında seçim öncesi verilen sözleri işaret ederek, memurlara kira yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Evde bakım maaşında zam müjdesi! Aile Bakanlığı resmen tarihi verdi

Ülkemizde evde bakım maaşı alan çok sayıda vatandaş var. Bu vatandaşların aldığı para enflasyonun açıklanmasının ardından arttı. Aile Bakanlığı da zamlı maaşların ödeneceği tarihi açıkladı.

iki maaş alan emekli emlak vergisinden muaf olur mu Haberi

iki maaş alan emekli emlak vergisinden muaf olur mu

İki maaş alan emekli emlak vergisinden muaf olur mu?

Emlak vergisi kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip emekliler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki iki maaş alan emekliler emlak vergisinden muaf tutulur mu?


Maliye B. Özelgesi, 17 Temmuz 2012 tarih ve 8-2012/1-686 sayılı genelge gereğince, emekli maaşının yanı sıra, eşinin de maaşı kendisine bağlanan ve böylece iki maaş alan emekli vergiden muaf tutuluyor.


Emeklilerin vergi muafiyeti..

- Yıl içinde emekli olanlar, takip eden yılın başından itibaren sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor.


- Emekli eşlerden birinin adına kayıtlı birden fazla gayrimenkulün bulunması, diğer eşin indirimli bina vergisi oranından yararlanmalarına engel teşkil etmiyor.


- Emekli olup, başka bir işte çalışanlar sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanamıyor.


- Tek bir konutu olan emekli, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının evleri...