04 / 05 / 2024

İki yaka arasında kurulan teleferik hattı

İki yaka arasında kurulan teleferik hattı

1957 yılında Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası arasında yapılacak teleferikle birbirine bağlanacakmış. Rumeli Hisarı ile Anadolu Hisarı arasında yapılacak olan teleferik vagonları 50 kişiyi taşıyabilecekmiş.

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

Yüzde 50 EK ZAM KAPIDA! Emeklilere çifte müjde, hesaplara 10 bin, 20 bin TL arasında ödeme yatırılacak!

Milyonlarca kişinin gözü kulağı emekli maaş zamlarına çevrildi. Yüzde 50 EK ZAM KAPIDA! Emeklilere çifte müjde, hesaplara 10 bin, 20 bin TL arasında ödeme yatırılacak. 

PTT 18-35 yaş arasında personel alacak! PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak? Hemen bu detaylara bakın!

18-35 yaş arasında çalışacak yeni kişileri bünyesine alacak PTT’nin, personel alımına ilişkin detayları merakla araştırılıyor. Peki PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak?

BİM yine yaptı yapacağını! Aktüel ürünleri arasında öyle bir ürün var ki.. Herkes almak için birbiriyle kapışacak

BİM 31 Mart aktüel ürünlerini vatandaşla paylaştı. indirimli ürünler arasında Elektrikli Bisiklet olması vatandaşın ayrıca ilgisini çekti. Bir kaç yıldır Elektrikli Bisiklet kullanma alışkanlığı edinen vatandaşlar BİM ürünleri arasında Elektrikli Bisiklet olmasına yoğun ilgi gösterdi.

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Borsa operasyonunda tutuklananlar arasında ünlü turizmci de var

Bankacılık hisselerinde yaptıkları yasa dışı işlemler nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Muğla ve Balıkesir'de yapılan baskılan sonucunda gözaltına alanın 8 kişiden beşi tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında ünlü bir turizmcinin de

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

5.200 lira ile 9.000 lira arasında maaşla 5 bin kişi hemen işe alınacak! Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Kamuda farklı kurum ve meslek gruplarında toplam 5 bin 3 personel alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu pozisyonlar için maaşlar 5 bin 200 TL ile 9.000 TL arasında değişiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Şanlıurfa'da akraba aileler arasında arazi kavgası: 2 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Kocaeli'de kardeşler arasında arazi kavgası: 1 ölü!

Kocaeli Başiskele'de kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada bir kişi öldü.

Adana'da iki aile arasında arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Adana Yüreğir'de iki aile arasında çıkan arazi kavgasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Polis ekipleri soruşturma kapsamında 1 şüpheliyi yakaladı...

İki yaka arasında kurulan teleferik hattı Haberi

İki yaka arasında kurulan teleferik hattı

İstanbul'un iki yakası havadan bağlanıyor.


200 gecekondu yıkıldı.


 Üsküdar ile Çamlıca arasında bir teleferik (havai hat) kurulması konusundaki çalışmalar ilerlemiştir. Bu arada, Rumelihisar ile Anadoluhisar arası da teleferikle bağlanacaktır.

 Bu teleferik vagonları 50 kişiyi taşıyabilecektir.


Akşam Gazetesi 34 Mayıs 1957



Abdullah Kutalmış...