04 / 05 / 2024

ikiçeşmelik cicipark projesi

ikiçeşmelik cicipark projesi

Kentinin tarihi, kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için bir çok projeyi yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İpek Yolu’nu da içinde barındıran Cicipark’ı kente yeniden kazandırmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

TOKİ Osmaniye Bahçe 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Osmaniye Bahçe sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Osmaniye Bahçe’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Osmaniye Bahçe’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Osmaniye Bahçe sosyal konut projesi

TOKİ Uşak Eşme 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Uşak Eşme’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Uşak Eşme’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi...

Antalya Kepez Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nde inşaat hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepez'de inşaatına başlanan Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor...

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Çeşme Projesi İzmir’in Kanal İstanbul’u!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Çeşme Turizm Projesi ile ilgili süreç devam ederken, projeyle ilgili tartışmalar da sürüyor.

Asmalı Bahçeşehir'de son etap satışları başladı!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev projeleri geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncü markası olan Dekar Yapı, Bahçeşehir’deki projesi Asmalı Bahçe Şehir’in son etap satışlarını gerçekleştiriyor. 

Endişeli otel sahipleri Çeşme Turizm Projesi ile umutlandı!

İzmirli otel sahiplerinin turizm sezonuyla ilgili endişeleri Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Mehmet Ersoy'un açıkladığı 'Çeşme Turizm Projesi' ile çözüm bulacak.

Çeşme Turizm Projesi’nde uzlaşma için komisyon kuruldu!

Çeşme Turizm Projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya, hem projeye destek veren hem de karşı çıkan kuruluşlar katıldı. Mehmet Nuri Ersoy, proje için bir komisyon oluşturulduğunu belirtti...

Çeşme Turizm Projesi’ne ilişkin yeni karar!

Bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete’de, Çeşme Kültür ve Turizm Projesi kapsamında “acilen kamulaştırma” kararı alınan arazilere ilişkin yeni bir karar yayımlandı.

Eşin Deluxe'de fiyatlar 69 bin 900 Euro'dan başlıyor!

Eşin Group imzasına sahip Eşin Deluxe projesi Bodrum'da hayata geçiriliyor. Projede daire fiyatları 69 bin 900 Euro'dan başlıyor.

ikiçeşmelik cicipark projesi Haberi

ikiçeşmelik cicipark projesi


Kentinin tarihi, kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için bir çok projeyi yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İpek Yolu’nu da içinde barındıran Cicipark’ı kente yeniden kazandırmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan ve şu anda kısmen pazaryeri, kısmen de park olarak kullanılan bölge, yeni düzenlemeyle aslına uygun hale dönüştürülecek. Alanın doğal ve tarihi dokusuna uygun olarak yaşama geçirilecek proje ile Cicipark ve çevresi, taşıdığı yüksek değere uygun, tarihsel verilere zarar verilmeden korunarak yeniden hayat bulacak. 


Eğimli bir arazide bulunan düzenleme alanı, en üst kottan en alt kota doğru üst park, cadde, orta bölüm, İpek Yolu ve alt park olarak projelendirildi. Çalışmalar çerçevesinde yeşil alanları korumak, artırmak ve seyir mekanları yaratmak için Eşrefpaşa Caddesi’nde uygun alanlara çim...