03 / 10 / 2024

İkinci el araba son durum

İkinci el araba son durum

İkinci el otomobil satışları yapan firmalar, satışlarını yeniden artırmak amacıyla farklı uygulamalar düzenlemeye başladı. Bu uygulamalardan biri de sıfır kilometre garantisi oldu. Artık ikinci el otomobil satışı yapan firmalar alıcılarına, sıfır kilometre garantisi sunuyor. Ayrıntılar haberimizde..

İkinci el otomobil satışında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor! 10 soruda güvenli ödeme sistemi!

İkinci el otomobil satışında Güvenli Ödeme Sistemi, bugünden itibaren tüm alıcı ve satıcılarda zorunlu hale getirildi.

İkinci el araç satışlarında yeni sistem! 27 Eylül’de zorunlu olacak...

İkinci el otomobil satışlarında devreye alınan yeni sistem 27 Eylül 2024 tarihi itibari ile zorunlu hale gelecek. Buna göre, galericiler ise yeni sistemin getirdiği ek masraflardan yakınıyorlar.

Satılan üç konuttan 2’si ikinci el, yeni projeler ise butik boyutlarda

Konuta erişim her geçen gün zorlaşırken, inşaat sektöründe de durgunluk devam ediyor. Ekonomimcom yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde konut satışları ve inşaat sektörünü mercek altına aldı. Özdemir, “İkinci el konut pazarı azman gibi büyüdü, inşaat ve konut üretimi geriledi” dedi.

2. el konut fiyatları neden düşüyor? 

Konut fiyatları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İkinci el konut fiyatlarındaki düşüş göze çarparken, pek çok kişi de bunun sebebini merak ediyor. Peki 2. el konut fiyatları neden düşüyor? 

İkinci el otomobil piyasası can çekişiyor! Ne olur bu ikinci elin hali?

Haziran ayında ikinci el otomobil pazarı yüzde 25,3 daralarak 435 bin adete geriledi. Gazeteci Emre Özpeynirci ikinci el araba piyasasını değerlendirerek ''ne olur bu ikinci elin hali?'' diye sordu...

İkinci el otomobil satışları haziran ayında senelik yüzde 13 oranında azaldı!

İkinci el çevrim içi pazar raporundan derlenen verileri kapsamında, binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar haziranda geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 13 azaldığı kaydedildi. 

İkinci el otomobilde en hızlı satılan marka hangisi oldu?

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, mayıs ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 7 düşüş ile 160 bin 811 adet oldu. İkinci el araçların ortalama satış hızı 48 gün olarak kaydedildi. 

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkatli olmalı. Bu alım satım sürecinde Ticaret Bakanlığı devreye giriyor. Buna göre, yapılan açıklamada yeni uygulama mı geliyor? 

Konut almakta zorlanan vatandaş şimdi araba da alamıyor! Taşıt kredileri daraldı! Otomobil piyasası kan kaybediyor

Sıfır ve ikinci el araba piyasasında canlılık azalıyor. Taşıt kredilerindeki daralma vatandaşı arabasız bıraktı. Konut sahibi olamayan vatandaş artık araba da almakta zorluk çekiyor.

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Sıfır otomobil fiyatları için 'akşam bile zam gelebilir' mesajı! Araba almak için bayilere gidenlere fiyat verilmiyor!

2024 yılı ile birlikte otobil fiyatlarına zam geldi. Araç almak isteyenler bayilerin akşam bile zam gelebilir'' diyerek kendilerine fiyat vermediklerini aktardı. Peki bu durum ikinci el araba fiyatlarını da etkiler mi?

İkinci el araba son durum Haberi

İkinci el araba son durum

İkinci el otomobillerde firmalar alıcılarına “Tam Kapsamlı Garanti” hizmeti sunmaya başlayacak. İkinci el otomobil satışı yapan firmalar satışlarını yeniden arttırmak için farklı uygulamalara başvuruyor.

ikinci el pazarında firmalar tarafından araçlara verilen agranti, sıfır otomobillere verilen garanti ile aynı durumda oluyor. Sektör yetkilisi Taner Timirci satışını gerçekleştirdiği ikinci el otomobiller için fazladan ücret ödemeden 12 ay ve 25 bin kilometre motor, direksiyon grubu, yakıt sistemi grubu ve elektrik sisteminin haricinde şaft özelliklerinin garanti kapsamında olacağını belirtti.

İkinci el otomobillere “sıfır araç” bakımı yapıldığını açıklayan Timirci, garanti süresi devam eden otomobillerin satıldığında aracın yeni sahibinin de bu haktan yararlanabileceğini belirtti.

Editörün notu: Bu haber 19 Mart 2022 21.12'de yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 84 kuruş, euro 16 lira 43 kuruş, altının gramı ise 921...