10 / 05 / 2024

ikini el otomobil

ikini el otomobil

İkinci el otomobil satışıyla ilgili düzenleme ilk günden delindi. 15 Eylül'de (dün) başlayan uygulamayı delmek için küçük bir değişiklik yetti de artı. İlan siteleri 6 bin kilometrenin altındaki satılık otomobil ilanlarını kaldırdı ama ertesi gün ilanlar geri geldi.

İkinci el otomobil güvenli ödeme sistemi eksik çıktı!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otoda getirilen güvenli ödeme sisteminin bazı eksiklikleri bulunduğunu belirtti.

İkinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde araba fiyatları ortalama 679 bin TL oldu!

Arabam.com, mart ayının ikinci el ilan verileri açıklandı. Verilere göre ikinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde en çok satılan otomobil Fiat ve Reault olurken, ortalama araba fiyatları 679 bin TL olarak belirtildi.

Uzmanlar açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları bayramdan sonra artar mı?

2024 sene başından itibaren ikinci el pazarda talep ve fiyatlar giderek artış gösteriyor. Buna göre uzmanlar, ikinci el araç fiyatlarının bayramdan sonra da yükselmeye devam edeceğini düşünüyorlar.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Sıfır arabaya parası yetmeyen yönünü ikinci ele çevirmişti! Kötü haber geldi! Fiyatlar o tarihten sonra uçacak

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir devam eden durgunluk ve fiyat düşüşünün seçim sonrasında tersine dönmesi bekleniyor. 

BETAM açıkladı! Otomobil fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor!

BETAM tarafından sahibinden.com’da yayınlanan ilanlardan kapsamında hazırlanan ve ikinci el otomobil piyasasının genel durumunu, fiyatlarını, arz ve talep dengesini; araç sınıflarına, yaş gruplarına ve yakıt türlerine göre analiz eden ‘Otomobil Piyasası Görünümü’ raporunu açıkladı.

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları peş peşe açıklandı. Türkiye 2. el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu.

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan arabam.com aylık fiyat endeksi kapsamında şubat ayında otomobil fiyatlarındaki gerileme durduğu  Endekse göre 0 araç fiyatları ve kur artmasına rağmen ikinci el fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadı.

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

İkinci el araçlar için kullanılan ekspertiz servisinde bilinmeyen yönler gündemdeki yerini koruyor. Sıfır otomobil alanların çoğu da bu hakları maalesef bilmiyor. Bu süreçte, ekspertiz uzmanı sıfır otomobil alanlara ya da alacaklara önemli açıklamalar yaptı. 

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Arabasını satmayı düşünenler en hızlı satılan otomobil markalarını merak ediyor.  Türkiye’de ikinci eli en hızlı satılan otomobil markası belli oldu. Peki En hızlı satılan ikinci el otomobil markası hangisi?

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 

İkinci el otomobil piyasasında sert düşüş! Bu otomobiller 200 bin TL'nin altında satılıyor!

Otomotiv sektöründe düşüşler devam ediyor. Özellikle ilinic el otomobil fiyatları sert düştü. İşte bu otomobiller 200 bin liranın altında satılıyor...

ikini el otomobil Haberi

ikini el otomobil

Sıfır otomobillerin ikinci el otomobil olarak satılmasının önüne geçilmesi için yapılan düzenlemenin uygulaması dün itibariyle (15 Eylül 20222) başladı. Yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek. Bu şart sağlanmadan doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacak. Ancak bu düzenleme şimdiden ilan sitelerinde delindi.

Otomobil Yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sahibinden.com sitesinde yer alan sıfır otomobil fiyatlarındaki km  hanesinde tüm araçların 6001 kilometre olarak değiştiğine dikkat çekti. Özpeynirci, ilan sitelerinin yetkili bayiler dışında satışa sunulan ve 6 bin kilometreden daha az kilometredeki araçlarını dün gece itibariyle yayından kaldırıldığını açıkladıklarını belirtti. Söz konusu ilanların bugün...