29 / 08 / 2024

ikini el otomobil

ikini el otomobil

İkinci el otomobil satışıyla ilgili düzenleme ilk günden delindi. 15 Eylül'de (dün) başlayan uygulamayı delmek için küçük bir değişiklik yetti de artı. İlan siteleri 6 bin kilometrenin altındaki satılık otomobil ilanlarını kaldırdı ama ertesi gün ilanlar geri geldi.

İkinci el otomobil piyasası can çekişiyor! Ne olur bu ikinci elin hali?

Haziran ayında ikinci el otomobil pazarı yüzde 25,3 daralarak 435 bin adete geriledi. Gazeteci Emre Özpeynirci ikinci el araba piyasasını değerlendirerek ''ne olur bu ikinci elin hali?'' diye sordu...

İkinci el otomobil satışları haziran ayında senelik yüzde 13 oranında azaldı!

İkinci el çevrim içi pazar raporundan derlenen verileri kapsamında, binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar haziranda geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 13 azaldığı kaydedildi. 

En çok tercih edilen ikinci el hafif ticari ve otomobil markaları belli oldu! 

Türkiye'nin ikinci el çevrim içi araç pazarında mayıs ayında Volkswagen, en çok tercih edilen marka olmayı sürdürürken model bazında binekte en fazla Egea, hafif ticaride de Doblo oldu.

2. el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu! Ekim'de 734 bin TL olan fiyat Mayıs'ta 680 bin TL'de kaldı!  

Gündemden düşmeyen 2. el otomobil piyasasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 2.el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu. Geçen senenin ekim ayında 734 bin TL'lik ortalama fiyatın bu senenin mayıs ayında 680 bin TL'de kaldığı belirtildi. 

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkatli olmalı. Bu alım satım sürecinde Ticaret Bakanlığı devreye giriyor. Buna göre, yapılan açıklamada yeni uygulama mı geliyor? 

Hangisi daha avantajlı? Araba kiralamak mı, yoksa satın almak mı?

Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan yükseliş araç kiralamayı da gündeme getirmiş oldu. Sıfır otomobil satışlarını canlandırmak isteyen bayiler kampanyalar yaparken, ikinci el piyasasında da fiyatlarda hafif bir gerileme yaşanıyor.

2. el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş bekleniyor!

Son dönemde fiyatların düştüğü ikinci el otomobil piyasasındaki son durum pek çok kişi tarafından merak edilirken, fiyatların yüzde 10-15 daha düşmesinin beklendiği belirtildi.

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomobil piyasası her geçen ay daralırken, bayilerden indirim ve kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Peki otomobil piyasası ne olacak? Gazeteci Emre Özpeynirci, otomobil fiyatlarının düşeceği net tarihi açıkladı.

İkinci el otomobil piyasasında kaos: 100 bin TL koysam sıfır alıyorum neden senden alayım sorunsalı…

Nisan ayında ikinci el otomobil satışları gerilerken, fiyatlardaki yükseliş devam ediyor. İlan sitelerinde ikinci el araçların hala sıfırlarından 100 bin TL ucuz olmasına anlam veremediğini belirten yazılım mühendisi Zafer Ayan’ın paylaşımına piyasa yorumları yağdı.

Kamudaki araç tasarrufu ikinci elde fiyatları düşürebilir

Kamuda tasarrufu sağlamak amacıyla düzenlenen Kamu Tasarruf ve Verimlilik Paketi  adı verilen paket açıklandı. Kamuda kullanılan araç sayısına sınırlama getirilmesi, açığa çıkacak araçların ikinci el otomobil piyasasında fiyatları düşüreceği şeklinde yorumlandı.

Otomobil fiyatları düştü, darısı konut fiyatlarının başına!

Otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarında peş peşe kampanyalar açıklanırken, ikinci el piyasasında fiyatlar geriliyor. Gazeteci Zafer Şahin, otomobil fiyatlarındaki düşüşe değinerek, 'darısı konut fiyatlarına' dedi. 

İkinci el otomobil güvenli ödeme sistemi eksik çıktı!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otoda getirilen güvenli ödeme sisteminin bazı eksiklikleri bulunduğunu belirtti.

İkinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde araba fiyatları ortalama 679 bin TL oldu!

Arabam.com, mart ayının ikinci el ilan verileri açıklandı. Verilere göre ikinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde en çok satılan otomobil Fiat ve Reault olurken, ortalama araba fiyatları 679 bin TL olarak belirtildi.

ikini el otomobil Haberi

ikini el otomobil

Sıfır otomobillerin ikinci el otomobil olarak satılmasının önüne geçilmesi için yapılan düzenlemenin uygulaması dün itibariyle (15 Eylül 20222) başladı. Yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek. Bu şart sağlanmadan doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacak. Ancak bu düzenleme şimdiden ilan sitelerinde delindi.

Otomobil Yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sahibinden.com sitesinde yer alan sıfır otomobil fiyatlarındaki km  hanesinde tüm araçların 6001 kilometre olarak değiştiğine dikkat çekti. Özpeynirci, ilan sitelerinin yetkili bayiler dışında satışa sunulan ve 6 bin kilometreden daha az kilometredeki araçlarını dün gece itibariyle yayından kaldırıldığını açıkladıklarını belirtti. Söz konusu ilanların bugün...