16 / 05 / 2024

iklim değişikliği mücadele

iklim değişikliği mücadele

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iklim değişikliğiyle mücadelede tasarrufu ön plana çıkaracak önlemlerin listesi oluşturuldu... İşte Bakanlık tarafından hazırlanan o önemli liste haberimizde yer alıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iklim değişikliği mücadele kampları kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iklim değişikliğiyle mücadelede bilim kampları kuruyor. Bakanlık, iklim değişikliğinin nedenlerinin, etkilerinin ve mücadele yöntemlerinin, bilim kamplarında öğrencilere anlatılmasını sağlıyor...

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı plan notu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 500 personel alımı kadro dağılımı belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı duyurdu! 500 Sözleşmeli Personel alımının kadro dağılımı belli oldu. İşte detaylar…

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği! İlkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı!

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği yapıldı. Peki ilkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı...

iklim değişikliği mücadele Haberi

iklim değişikliği mücadele

İklim değişikliğiyle mücadelede tasarrufu ön plana çıkaracak önlemler;


-Uzun süreli kullanabileceğiniz bir alışveriş çantası edinin. Her alışverişinizde verilen plastik poşetleri geri çevirin ve aldıklarınızı kendi alışveriş çantanızda taşıyın.


-Küçük ambalaj gerektiren ürünlerde (sıvı sabun, kolonya vb.), doldurulabilir olanları tercih edin. Bu sayede hem ev ekonominize katkı sağlarsınız, hem de atık miktarınızı azaltırsınız.


-Ampullerinizi enerjiyi verimli kullanan tasarruflu ampullerle değiştirin. Bu sayede yılda 20 kg karbondioksit gazının atmosfere salımını önlemiş olursunuz.


-Buzdolabınızın ve dondurucunuzun yerini değiştirin.


-Daha az sıcak su kullanın. Sıcak suyun 45-50 derecenin üzerinde ısıtılmasının gereksiz enerji tüketimine yol açacağını unutmayın.


-Yemek pişirirken, su kaynatırken, tencerenizin kapağını kapalı tutun. Bu sayede ciddi miktarda gaz tasarrufu sağlayabilirsiniz. Düdüklü tencere kullandığınızda ise yapacağınız tasarruf %70'i bulur!


-Çaydanlık ya da elektrikli ısıtıcı (kettle) ile su ısıtırken yalnızca ihtiyacınız...