07 / 05 / 2024

İklim Zirvesi nerede

İklim Zirvesi nerede

BM Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi düzenlenecek. ABD'nin New York kentinde başlayacak BM 69. Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek BM İklim Zirvesi'ne katılacak liderlerin, iklim değişikliği konusunda anlaşmaya varması bekleniyor.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ve aynı zamanda, çok sayıda davetli katılım sağladı

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

İstanbul TOKİ 2022 projeleri nerede inşa edilecek? TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde?

İstanbullulara ucuz konut müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum projelerin hayata geçirileceği ilçeleri de açıkladı. Peki İstanbul TOKİ 2022 projeleri nerede inşa edilecek? TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde?

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

İstanbul'da 300 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Glasgow’da düzenlenen “İklim Zirvesi”ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem tehlikesine yönelik çağrıda bulundu. 

Eski binaların tümü 2050'ye kadar dönüşecek!

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

2023'te bisiklet yolları 4 bin kilometreye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 2023'te bisiklet yollarının 1.000 kilometreden 4 bin kilometreye çıkacağını söyledi.

Yeşil bina yapımında en önemli rol inşaat malzemesi üreticilerinde!

Paris İklim Zirvesi, ülkelere sera gazları emisyonunu azaltan çevreci ve sürdürülebilir ekonomiler konusunda önemli sorumluluklar getirmektedir. Başta; enerji, sanayi ve ulaşım sektörleri olmak üzere iş dünyası bu yeni dönemde bir çok açıdan etkilenecek.

OP21 İklim Zirvesi anlaşması inşaat sektörünü de etkileyecek!

OP21 İklim Zirvesi, anlaşmayla sonuçlandı. 2020 yılında yürürlüğe girmesi beklenen anlaşmanın ulaşımdan, inşaata, enerjiden, tarıma tüm sektörlerde uzun vadeli etkileri olacak.

Emre Aykar Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu CICA Başkanı Emre Aykar, Paris İklim Zirvesi’nde “Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı.

İklim Zirvesi nerede Haberi

İklim Zirvesi nerede

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenecek zirveye katılması beklenen 120'ye yakın devlet ve hükümet başkanı, iklim değişikliğinin neden olduğu sorunlara yönelik çözüm önerileri, taahhütleri ve çabalarını sunacak. Devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden liderlerin de katılacağı zirve, 2015'in aralık ayında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak İklim Konferansı öncesinde iklim değişikliğiyle mücadelenin çerçevesinin oluşturulması için önemli bir fırsat olarak görülüyor .


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, iklim değişikliğinin dünyanın dört bir yanında hava koşullarını etkileyerek yerleşik düzene ciddi ölçüde zarar verdiğini belirterek, sera gazı emisyonunu azaltarak ve düşük karbonlu sanayiler inşa ederek risklerin azaltılabileceğini kaydetti.


İklim değişikliğiyle mücadeleye her ülkenin ve her bireyin katılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Ban, zirveye katılacak ülkelerin liderlerine iklim değişikliğinin neden olduğu...