29 / 04 / 2024

il bazında kira yardımı 2018

il bazında kira yardımı 2018

Kira yardımları her sene yeniden belirleniyor. Kira miktarları şehirden şehre farklılık gösteriyor. Peki hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı yapılacak? diye merak ediyorsanız işte il il kentsel dönüşüm kira yardımları...

Geçtiğimiz yıl evini kiraya verenler dikkat! Kira geliri beyanında son dakika: 31 Mart'a kadar ödemeniz gerekiyor!

Türkiye'deki milyonlarca gayrimenkul sahibi 21 bin TL'den fazla olan konut kira gelirleri kapsamında kira gelir vergisi ödeyecek. İşte kira geliri vergisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

Kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair "il bazında gayrisafi yurt içi hasıla" verilerini açıkladı. Bu kapsamda kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu. İşte detaylar...

Uyarlama ve kira tespiti davalarında bunlara dikkat!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında kira tespitini ve kira uyarlamasını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

2023 yılında kira uyarlama davasında arabuluculuk var mı?

Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri de kira bedelidir. Ancak bazı durumlar sebebi ile kira bedelinde yeni koşullara uyarlamaya gidilmesi için kira uyarlama davası açılıyor. Peki, Kira uyarlama davasında arabuluculuk müessesesi geçerli mi?

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

il bazında kira yardımı 2018 Haberi

il bazında kira yardımı 2018

Kentsel dönüşüm süreci anlaşma ile tamamlanan riskli yapı maliklerine kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı alınabilmesi için bir dilekçe ile kira yardımı desteği için başvuru yapılması  gerekiyor.

Konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. 

İl Müdürlüğü, hak sahipleri tarafından yapılan kira yardımı başvurularını inceleyerek uygun görülenlere belirlenen oranlarda kira yardımında bulunuluyor.

Kira yardımları her sene yeniden belirleniyor. Kira miktarları şehirden şehre farklılık gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılı il bazlı kira yardımı tutarları açıklandı. 

Peki hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı yapılacak? diye merak ediyorsanız işte il il kentsel dönüşüm kira yardımları...

1. Adana 905 TL

2. Ankara 960 TL

3. Adıyaman 755 TL

4. Afyonkarahisar 755 TL

5. Amasya...