15 / 05 / 2024

iletişim sektörüne ne kadarlık yatırım yapıldı

iletişim sektörüne ne kadarlık yatırım yapıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yılın ilk çeyreğinde iletişim sektöründe toplam yatırım miktarının 1 milyar lira, toplam gelirin ise 8,3 milyar liranın üzerinde gerçekleştiğini belirtti...

İnşaat sektörüne damga vuracak 10 yeni küresel trend!

KPMG, inşaat ve altyapı sektöründeki trendlere ilişkin değişim ve gelişmeleri inceleyen raporunu 2017 yılı için yayımladı. İşte inşaat sektörüne damga vuracak 10 yeni küresel trend...

Emlak sektörüne yeni bakış açısı geliyor!

Evtiko, gayrimenkul satışı konusunda büyük bir değişim yapmaya hazırlanıyor. Evtiko, Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor

İnşaat sektörüne gri alan müjdesi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörüne ilişkin mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek düzenlemenin aralık ayında başlayacağını söyledi.

Seçim sonuçları gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 1 Kasım seçim sonuçlarını ve gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Ayyıldız, sonuçların sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.

Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisi azaldı mı?

Türkiye'de özellikle gayrimenkul konusunda yatırım yapmak isteyen Körfez sermayesi istikrar bekliyor. LMG Global DWC'nin CEO'su Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne ilgisinin seçim sonrası dönemde azaldığını söyledi.

Cihan İnşaat tarım sektörüne giriyor!

Gayrimenkulden sonra tarım sektörüne de el atan Cihan İnşaat, topraksız tarım yöntemiyle domates üretecek. 21 milyon euroluk yatırım yapan firmanın ilk yıl hedefi ise bin 800 ton domates üretmek.

Gayrimenkul sektörüne en çok Suriyeliler ilgi gösteriyor!

Son 2,5 yılda 2 bin 500'ün üzerinde şirket kuran Suriyeliler, en çok gayrimenkul sektörüne ilgi gösterdi.

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Celal Şengör, 2006 yılında akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul sektörüne girmiş. 7 milyon 900 bin lira sermayeli şirket doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecekmiş.

Yörsan inşaat sektörüne girdi!

Süt ve süt ürünleri markası Yörsan, inşaat sektörüne girdi.Şirketin kurucusu Şerafettin Yörük, büyük çaplı konut projeleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki büyüme hafriyat sektörüne yaradı!

İnşaat sektöründeki büyümenin hafriyat sektörüne de yaraması, dört yıl önce faaliyet gösteren 600 civarında şirket sayısını bugün yeni yatırımcıların da bu alana girmesiye bine ulaştırdı.

Mustafa Baygan:Tüketicinin emlak sektörüne güveni tam!

ERA Türkiye'nin Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını emlak sektörüne güvenin hiç bitmeyeceği şeklinde yorumlarken "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

iletişim sektörüne ne kadarlık yatırım yapıldı Haberi

iletişim sektörüne ne kadarlık yatırım yapıldı


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yılın ilk çeyreğinde iletişim sektöründe toplam yatırım miktarının 1 milyar lira, toplam gelirin ise 8,3 milyar liranın üzerinde gerçekleştiğini belirterek, yatırımın yüzde 60'ının, gelirlerin ise yaklaşık yüzde 57'sinin mobil şebeke işletmecilerinden kaynaklandığını bildirdi.


Acarer, yılın ilk çeyreğinde elektronik haberleşme sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün, yılın ilk üç ayında özellikle genişbant erişim hizmetleri başta olmak üzere büyümeye devam ettiğini belirten Acarer, "Genişbant erişim hizmetleri, artık bilgi toplumuna dönüşüm sürecindeki dünyada, gelişmişliği gösteren önemli göstergelerden biridir. Türkiye'de yaklaşık on yıl önce genişbant erişim abone sayısı yaklaşık 20 bin iken, bu gün bu rakam 35 milyon kişiye ulaştı. Bu abonelerin 26.5 milyonu ise mobil internet aboneleridir. İnternet abone sayısı sadece bu...