02 / 05 / 2024

Ilgın 2018 imar

Ilgın 2018 imar

Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Ilgın Belediyesi tarafından revize edilerek hazırlanan 1/1000 ölçekli taslak imar planının bir aylık askı sürecinin devam edeceğini açıkladı. 

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Emekli maaşıyla 2018'de 8.1 gram altın alınıyordu, şimdi 4.3 gram altın alınabiliyor! Emekli maaşları eridi! 

En düşük emekli maaşını yeterli bulmayan emekliler dört gözle beklerken, emekli maaşının 2018'den bu güne kadar nasıl eridiği de ortaya çıktı. İşte ayrıntılar ve rakamlar...

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Yeni imar barışı için resmen nefesler tutuldu. İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’de 27 bin 602 metrekarelik eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaat projesi için planlardaki “konut” imarına, “ticaret” de ilave edildi. İşte ayrıntılar...

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Libya'nın yeniden imarında TOKİ görev alacak!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya’nın yeniden imar edilmesinde Türkiye başta TOKİ Başkanlığı olacak şekilde özel sektörün de bulunacağı yatırımları yapacak. 

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Elbistan'ın yeni imar planı yürürlüğe girdi!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yürürlüğe girmesiyle, inşaat ruhsatı, imar iş ve işlemleri, 23 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Elbistan'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Elbistan'ın 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı ve imar planları askıya çıktı.

Esenyurt'ta selde yaşanan hasarın sebebi imar planlarının yok sayılması mı?

TMMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketi sonucunda ortaya çıkan hasarın imar planlarının yok sayılması ve mimarlık ve şehircilik ilkelerine aykırı planlamalar sebebiyle oluştuğunu söyledi...

Ilgın 2018 imar Haberi

Ilgın 2018 imar

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, merkez mahallelerini içeren 1/1000 ölçekli imar planı revizyon çalışmalarının Ilgın Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 5 Nisan 2018 tarihinde askıya çıkarıldığını söyledi. 

Kanun gereği plan taslağının bir ay süreyle askıda kalacağını da aktaran Karahan, 5 Mayıs 2018 tarihine kadar bu konuyla ilgili itiraz dilekçelerinin kabul edileceğini vurguladı. 

Hazırlanan ve askıya çıkarılan revizyon 1/1000 ölçekli taslak planda, kat adetleri, taban alan-yol genişliği ve çekme mesafeleri benzeri detayların görülebileceğini anlatan Karahan, şöyle konuştu:

"1/1000 ölçekli imar planı, 1/1000 onaylı haritalar üzerinde varsa kadastro durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan, çeşitli bölgelerin yapı adalarını, düzenini, yoğunluğunu, uygulama etaplarını, esaslarını ve diğer tüm bilgileri detayları ile gösteren bir plandır....