02 / 05 / 2024

İlim Yayma Vakfı süleymaniye inşaat 

İlim Yayma Vakfı süleymaniye inşaat 

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

İlim Yayma Vakfı'ndan yurt inşaatı açıklaması: Süleymaniye'nin ruhunu koruyacağız!

İlim Yayma Vakfı Süleymaniye’deki yurt inşaatı hakkındaki iddialara ilişkin bildiri yayınladı.

İlim Yayma Vakfından Süleymaniye'deki yurt inşaatı açıklaması!

İlim Yayma Vakfı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Süleymaniye'deki yurt inşaatı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, inşa ettikleri binanın Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığına yönelik iddialara yanıt verdi. 

Bursa Kükürtlü'ye yeni yurt müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Kükürtlü’de öğrenci yurdu yapılması konusunda İlim Yayma Cemiyeti ile işbirliği protokolü imzaladı. 

İBB'nin Eyüp'teki gayrimenkulü yurt olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp'e bağlı Silahtarağa Mahallesi'ndeki gayrimenkulü İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis etti. Gayrimenkul, orta ve yüksek öğretim öğrencilerinin kalabilecekleri bir yurt olacak..

Bursa Şaban Güzeler Erkek Öğrenci Yurdu açıldı!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken, eğitime yaptığı yatırımları aralıksız olarak sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nu hizmete açtı.

Bursa İnegöl'de yenilenen konaklar hizmete açıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edilen Burhaniye Mahalle Konağı Ve İlim Yayma Cemiyeti Buhara Okuma Evi törenle hizmete açıldı.

Kepez'deki 140 kişilik yurt inşaatı tamamlanıyor!

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlim Yayma Cemiyeti Vakfı Antalya Şubesi işbirliği ile Ahatlı Mahallesi'ne kazandırılan öğrenci yurdu inşasında incelemelerde bulundu.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan yıkım açıklaması!

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı: "İnşaatların ne yapımında, ne de yapılan müdahalede İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın ilgisi de dahli de söz konusu değildir." şeklinde açıklamada bulundu.

İlim Yayma Vakfı süleymaniye inşaat  Haberi

İlim Yayma Vakfı süleymaniye inşaat 

Süleymaniye Camii'nin çevresinde inşaatına başlanılmış olan yurt binasının, Camii'nin siluetini bozmasına karşı İlim Yayma Vakfı açıklamada bulundu. Vakfın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Süleymaniye, İstanbul’un ruhudur. İlim Yayma Vakfı’nın varlık sebebi, bu ruhun korumasıdır. Süleymaniye’nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye’nin siluetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sputniknews'te yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu'na başvuruda bulunulmuştu. Başvuruda, caminin çevresinde yükselen İlim Yayma Vakfı'na ait olan yurt binasının şehrin yapısına ve yönetmeliğine uygun olmadığı belirtilmişti.

Bunun üzerine İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı...