28 / 04 / 2024

İlk el konut satışları

İlk el konut satışları

Türkiye genelinde konut satışlarının hızlandığını belirten Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, yaz aylarında görece durağan geçecek olan satışların yaz sonu itibariyle yine hızlı bir yükselişe geçeceğini kaydetti.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Orta gelir ve TOKİ sosyal konut projelerinin ardından yeni bir müjde verildi. İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

İkinci el konut fiyatlarında şok! Fiyatlar resmen uçtu!

Ocak ayının ortasında sıfır konut için düşük faizli kampanya beklentisi ikinci el konut fiyatlarını adeta uçurdu. Yeni Evim Kampanyası, fırsatçıların yeni geçim kapısı olurken, bu kez de ikinci el konut fiyatlarının yüzde 10’dan fazla artmasına neden oldu.

Bakan Nebati'den son dakika ikinci el konut kampanyası açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son dönemlerde sık sık gündeme gelen 2. el konut kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları...

İkinci el konut almak isteyenler dikkat! Bakan Kurum’dan müjdeli haber geldi!

Sıfır konut kampanyasına katılamayanlar ikinci el fiyatlarını araştırırken, hükümet kanadından bu kişiler için sevindirici bir haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut almak isteyenler kredi almalarının önünün açılacağını duyurdu.

Konut alacaklar dikkat! İkinci el konut kampanyası geliyor mu? Bakan resmen duyurdu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ikinci el konut kampanyası ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İkinci el konut kampanyası geliyor mu? İşte ayrıntılar...

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

İkinci el konut satışında rekor! Toplam satışların yüzde 69’unu oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Endeksa.com’un iş birliği ile hazırlanan 2022 senesi üçüncü çeyreği ile ilgili “İkinci El Konut Piyasası Raporu” yayımlandı. İşte detaylar…

ABD'de ikinci el konut satışlarında düşüş devam ediyor!

ABD'de ikinci el konut satışları sekizinci ayda da düşüşünü sürdürdü.

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

İlk el konut satışları Haberi

İlk el konut satışları

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, Mayıs ayında Türkiye genelinde 114.800 konutun satıldığını, 2016 yılı Mayıs ayına kıyasla artışın %6,4 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Mayıs ayı itibariyle yaklaşık olarak her beş konuttan birinin İstanbul’da satıldığını ifade eden Sezginsoy, toplam satışlar içinde İstanbul’un payının %18,8 olarak gerçekleştiğini belirtti. Sezginsoy, Ankara ve İzmir’deki konut satışları da dahil edildiğinde, en büyük ilk üç şehrin toplam satışlar içindeki payının %34,5’e ulaştığını ifade etti. 


İlk el satışlarda yüksek artış

Mayıs ayında gerçekleşen 114.800 konutun yaklaşık %50’sine karşılık gelen 56.043 konutun ilk el satışlar olduğuna dikkat çeken Sezginsoy, ilk el satışlardaki artışın bir önceki yıla kıyasla oranının %14,4 olduğunu vurguladı. Sezginsoy, ilk el satışlarda İstanbul’un %20, Van’ın da yaklaşık olarak %20 paya sahip olduğunu, Ankara’nın ise...